Крупи одбијена жалба, Звијезда 09 у елити

Д.П.
Крупи одбијена жалба, Звијезда 09 у елити

САРАЈЕВО – Другостепена комисија за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ није уважила жалбу Крупе и тако је потврдила одлуку Првостепене комисије по којој двоструки узастопни шампион Републике Српске из кањона Тијесно остаје без толико жељеног папира, али и без могућности наступа у Премијер лиги БиХ наредне сезоне.

Разлог за недобијање лиценце је што стадион у Крупи на Врбасу нема рефлекторе, а из овог клуба нису успјели да обезбједе потврду да могу наступати на Градском стадиону у Бањалуци као замјенском терену, што је потребно због тв-преноса и ноћних термина.

Умјесто Крупе 12. премијерлигаш биће вицешампин Републике Српске, Звијезда 09 из Етно-села Станишићи, који се тако на "мала врата" враћа у елиту. Баш онако како је и испао прије три сезоне, када је послије прекида шампионата због пандемије вируса корона једино он морао у нижи ранг, јер се налазио на посљедњој позицији.

Тада ни њихове бројне жалбе нису уродиле плодом, али им се сада на неки начин вратило. Челници Звијезде 09 без проблема су добили лиценцу, јер уз стадион у Угљевику на којем су играли прволигашке утакмице, као резервни су пријавили Градски стадион у Бијељини, који има рефлекторе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана