Крупа писала Фудбалском савезу Републике Српске: Чекају одлуку о јуниорском тиму

Г.С.
Крупа писала Фудбалском савезу Републике Српске: Чекају одлуку о јуниорском тиму

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Крупа послао је званични допис у Фудбалски савез Републике Српске о иступању из Прве лиге Републике Српске те селидби у Подручну лигу Бањалука.

Остало је још само да Управни одбор Фудбалског савеза Републике Српске верификује њихову жељу и онда остаје једно упражњено мјесто у Првој лиги, које би требало да попуни зворничка Дрина, која је у баражу испала од невесињског Вележа. Крупа је раније најављивала ову одлуку, а Управни одбор је потврдио упркос томе што ће клуб бити новчано кажњен и три године неће моћи да иде у виши ранг. Ипак, недобијање лиценце очигледно је натјерало челнике на непопуларан потез и иступање из Прве лиге.

Истовремено, ФК Крупа је затражио изјашњавање од Фудбалског савеза Републике Српске у вези са њиховом јуниорском селекцијом и правом играњем у Премијер лиги БиХ.

У Крупи желе да знају да ли постоји процедурална препрека да наступају у Премијер лиги са јуниорском селекцијом, а онда ће и дефинитивно одлучити да ли ће наставити такмичење са У19 селекцијом у овом рангу. Очигледно је да је жеља клуба да сачува млађе категорије.

У случају да Крупа иступи из Премијер лиге за јуниоре, њихово мјесто би могла попунити Славија, као финалиста доигравања за улазак у Премијер лигу у којем су поражени од Козаре послије једанаестераца. У сениорској конкуренцији главни кандидат за улазак у Прву лигу је Дрина, која је добила радну групу која ће руководити клубом, а према наводима из Зворника нови тренер би требало да постане Миле Лазаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана