Крилни нападач Тони Јовић постигао првенац у дресу Слоге: Побједа за још бољу атмосферу

Дарко Пашагић
Foto: Р. Шешлак

ДОБОЈ - Већ у другој утакмици у дресу Слоге крилни нападач Тони Јовић показао је да ће бити велико појачање за Добојлије, јер је био један од најзаслужнијих за тријумф над сарајевским Жељезничарем од 3:0 у одгођеној утакмици другог кола Премијер лиге.

У финишу првог дијела сусрета, тачније у 43. минуту, затресао је мрежу тима са “Грбавице”, да би потом у другом полувремену асистирао Дејану Видићу за постизање другог гола Слоге.

- Послије тријумфа над Тузла ситијем била је ово за нас веома важна утакмица. Меч који нам је доносио много и играли смо под великим притиском. Међутим, све је добро испало и сигурно да нам је послије ових бодова још више порасло самопоуздање - нагласио је Јовић.

Прије постигнутог гола у раној фази утакмице је погодио и стативу.

- Вратило ми се касније и голом и асистенцијом и могу да будем презадовољан. Иначе, када је требало да дођем у Добој, нисам се баш пуно премишљао. Ту је доста играча са којима сам већ раније играо, ту је и тренер Владо Јагодић са којим сам раније сарађивао. Све у свему је добро и очекујем да буде још боље - наставио је Јовић.

Вјерује да за Слогу долазе још бољи дани.

- Када сам дошао на “Луке”, видио сам да ту има далеко више квалитета међу играчима него што показују резултати. Међутим, не треба заборавити да смо у првих пет мечева стално били гости и знао сам да ће, када се вратимо на наш стадион, све то полако почети да долази на наплату. То су показала и ова два сусрета у којима сам забиљежио прве наступе у новом дресу. Сигуран сам да ова екипа Слоге, ако се не деси нешто непредвиђено, нема потребе да страхује за опстанак, већ да има потенцијала за средину табеле - истакао је Јовић.

Већ сутра од 20.45 часова Добојлије ће бити на још једном великом испиту. Гостују у Мостару, гдје ће на стадиону “Рођени” играти против Вележа.

- Наш наредни противник пружа одличне партије и сигурно је да нам неће бити нимало лако, али вјерујем да се може направити добитна комбинација. Оно што је добро, сусрет се игра у идеалном термину, под свјетлошћу рефлектора, на одличној подлози и то је за сваког фудбалера велика ствар, јер има сјајну прилику да покаже колико зна и колико вриједи - рекао је Јовић.

Овај 31-годишњак рођен у Новој Градишци послије играња у Хрватској прешао је прије седам година у Борац. Био му је то први премијерлигашки клуб, од шест за које је наступао. Послије је носио дрес Зрињског, Широког Бријега, Крупе, Посушја и Слоге, а у међувремену су били и шестомјесечни излети у њемачки Лоте и шпански Агвиљас.

- Већ сам се навикао на Премијер лигу, за коју и даље тврдим да не заостаје пуно за хрватским ХНЛ-ом и Суперлигом Србије. Доста је ту квалитетних играча, а било би сигурно још боље да не одлучују неки други параметри, прије свега мислим на инфраструктуру. Посљедњих годину, двије учињено је доста и о том питању и вјерујем да ће Премијер лига из сезоне у сезону бити све јача и квалитетнија. Да је тако, показује и чињеница да је Зрињски ове године постао први клуб из БиХ који је изборио групну фазу неког европског такмичења. Сигуран сам да ће из годину у годину све више клубова поћи стопама Мостараца, што ће бити додатни мамац да и много квалитетнији фудбалери заиграју у клубовима из БиХ - додао је на крају Јовић. 

Зрињски, Борац, Сарајево...

Иако су фудбалери Зрињског већ доживјели два пораза ове сезоне, Јовић сматра да су они и даље највећи кандидати за освајање, односно одбрану титуле.

- Добре игре на европској сцени су сигурно на њима оставиле доста трага, тако да у првом дијелу сезоне неће показати своје право лице, али вјерујем да ће на прољеће бити друга прича. Уз њих, кандидати за прво мјесто су Борац и Сарајево, мада и Широки Бријег за сада добро гура. Првенство је дуго, можда се деси и нешто неочекивано, али мислим да међу овом екипама треба да тражимо новог шампиона - рекао је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана