Тони Јовић јунак побједе над Слободом

Дарко Пашагић
Тони Јовић јунак побједе над Слободом

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге побиједили су на гостовању Слободу са 3:0, а јунак побједе Добојлија Тони Јовић за “Глас Српске” је истакао да су освојени бодови злата вриједни.

Јовић је мрежу голмана Тузлака Азира Муминовића затресао већ у шестом, а потом и у 79. минуту, а побједу Добојлија потврдио је у четвртом минуту судијске надокнаде “резервиста” Немања Ђокић, који се уписао у стријелеу непосредно након што је ушао у игру.

- Освојили смо бодове од злата. За нас је ова побједа изузетно важна и што се тиче бодовног салда, али и због повратка самопоуздања, које нам је послије пораза од Игмана било пољуљано. Схватили смо у овом мечу да се морамо мање користити дугим лоптама и то је уродило плодом. Уз све то успјели смо да искористимо и лошу ситуацију у Слободи - нагласио је Јовић, коме су ово били други и трећи погодак у сезони.

Интересантно је да су Добојлије на овом сусрету водили Анђелко Тадић и Марко Мазалица. Њих двојица су били помоћници Влади Јагодићу, који је прије неколико дана добио отказ. Да све буде још занимљивије, Тузлаци су само неколико часова прије сусрета остали без шефа стручног штаба Марка Максимовића са којим је раскинута сарадња.

- На нама је да тренирамо и радимо и очекујемо да се у наредним данима именује нови шеф стручног штаба. Вјерујем да ћемо веома брзо почети и да се пењемо на табели - наставио је Јовић.

У прошлој сезони у тандему са Дејаном Видићем сјајно је функционисао и били су страх и трепет за противничке голмане.

- Вјерујем да ће ускоро поново бити тако. Не смијемо заборавити да је Видић имао веома тешку повреду, а да је његов највећи квалитет скок и дуел игра - рекао је Јовић.

Добојлије у сриједу играју сусрет осмине финала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” у којем ће бити гости Алфа Модриче, а за викенд их очекује још једно гостовање. У десетом колу Премијер лиге БиХ играће против Радника у Бијељини.

- Модрича би могла да буде добра увертира за Бијељину, гдје нас очекује изузетно тежак терен, али и незгодан противник. Морамо у ова два сусрета да будемо максимално мотивисани и концентрисани и вјерујем да онда резултат неће изостати - додао је Јовић.

Остали резултати деветог кола: Вележ - Зрињски 0:1 (Мулахусејновић 31), Игман - ГОШК 3:2 (Херић 10, 23, Таљо 65 - Новаковић 17, Шролер 42), Жељезничар - Посушје (играно јуче касно послијеподне), Борац - Радник (играно синоћ), Широки Бријег - Сарајево (данас, 18 часова).

Парови десетог кола, које се игра наредног викенда:  Радник - Слога, ГОШК - Слобода, Зрињски - Игман, Сарајево - Вележ, Посушје - Широки Бријег, Борац - Жељезничар.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана