Крилни фудбалер Давид Чавић намеће се стручном штабу: Борац видим на првом мјесту

Г.С.
Крилни фудбалер Давид Чавић намеће се стручном штабу: Борац видим на првом мјесту

БАЊАЛУКА - Млади крилни фудбалер Давид Чавић се након позајмице у требињском Леотару, вратио у матични Борац. На припремама на Златибору покушава да се наметне стручном штабу и да се избори за своје мјесто у тиму.

Конкуренција на његовој позицији је велика али то је само додатна мотивација за овог играча. Посебно јер се током периода у Требињу успио усталити у тиму и стекао је неопходно премијерлигашко искуство.

- Било је пуно емоција и среће што се враћам у Бањалуку и Борац. Стално сам био у контакту с клубом, размишљали смо прво да се вратим на полусезони, а онда смо одлучили да је боље да још пола сезоне останем у Требињу. Испоставило се то као добар избор - рекао је Чавић. Одлазак у Леотар показао се као добар потез.

- Када сам видио да код тренера Лалатовића нисам у првом плану и да нећу бити битан, одлучио сам да идем негдје гдје могу да будем носилац. Момци су ме сјајно прихватили иако сам каснио неколико кола. Сјајно сам примљен у граду и клубу, од саиграча, предсједника до тета Маре тако да ми је најбитнији период каријере - рекао је Чавић.

Борац је већ постао стандардан учесник европских такмичења, а амбиције клуба су велике.

- Поново излазимо у Европу, али нападамо и трофеј да поновимо успјех из 2021. године када смо били шампиони БиХ. Нова екипа, нови момци, али систем и тренер су исти. Сви ћемо се прилагодити томе. Главни циљ ми је да се што више наметнем. Да будем играч на којег тренер може да се ослони. Мислим да то могу и да то као дијете клуба заслужујем, али морам се доказати на терену. Примарно ми је да сам опет у Борцу, желим да ми ова сезона буде боља него прошла те да остваримо добар резултат у лиги и Европи - поручио је крилни играч.

У Борцу не крију амбиције иако су свјесни ко ће бити главни ривал.

- Борац видим на првом мјесту. Ту смо сви с тим циљем и дошли да се боримо за трофеје. Али не треба да заборавимо Зрињски који је освојио дуплу круну као ни Сарајево које је одиграло одлично прољеће и сад се појачало. Ту су и Жељезничар и Широки Бријег, затим Тузла сити и Вележ. Биће јака лига и веома занимљиво - свјестан је изазова Чавић.

Прве мечеве Борац игра против бечке Аустрије.

- Знамо ко је Аустрија. Погледали смо екипу, ко је у клубу, колико вриједе... али до њих има још мјесец дана. Ми треба што боље да се припремимо, пријатељске утакмице да одиграмо као да су званичне, а кад дође Аустрија знаћемо све што треба да знамо о њима. Драго ми је да се људи већ сада занимају за те мечеве са Аустријом, траже улазнице, организују обавезе да уклопе с тим двомечом, што ми је изузетно драго. Био сам на клупи против Клужа, а волио бих да сада буде још боља атмосфера. И у Бечу има много наших људи, позивам их и мислим да ћемо имати добру подршку - јасан је Чавић.

Припреме на Златибору протичу у сјајној атмосфери.

- Нас млађих је више него на ранијим припремама. Старији играчи увијек су ту с нама, раја смо, зезамо се, дружимо, играмо сони... Мислим да и њима прија заједничко дружење, да их подмладимо - закључио је Чавић.

Наредни контролни сусрети су 9. јула, када ће Борац одиграти два дуела - против Јединства Путеви и Радничког 1923.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана