Краљевски клуб поново на трону

ГС
Краљевски клуб поново на трону

ВАРШАВА - Фудбалери Реал Мадрида по шести пут су освојили пехар Суперкупа Европе.

На стадиону у Варшави побиједили су екипу Аталанте са 2:0 (0:0) у сусрету у чијем центру је био дебитантски наступ супезвјезде Килијана Мбапеа.

Успјели су Италијани донекле да парирају Шпанцима у првом дијелу, али у другом полувремену, када су играчи краљевског клуба појачали ритам, све је дошло на своје мјесто.

Белингем, Винисијус и Мбапе, тај моћни Реалов трио, кренуо је жестоко и одбрана Аталанте је попустила, а Мбапе на дебију постигао првенац у дресу краљевског клуба.

Француз је у петом минуту покушао соло акцијом, међутим, добро је реаговала одбрана Аталанте.

Имао је Мбапе у 15. минуту одличну прилику, све је креирао Валверде продором по десној страни, Мбапе је шутирао са десетак метара, али је његов ударац изаблокирао штопер Хијен.

И два минута касније, добра акција Шпанаца, када је Карвахал послао лопту пред гол, а на њу замало закаснио Винисијус Жуниор.

Аталанта је најбољу шансу у првом дијелу имала у 25. минуту када је Милитао у жељи да интервенише, захватио лопту главом, лопта је погодила мјесто гдје се спајају пречка и статива, тако да је мало недостајало да то буде аутогол.

Реал је пред одлазак на полувријеме имао још бољу шансу од оне прве Мбапеа.

Није било офсајда, Родриго је шутирао са десетак метара и погодио пречку, па се на одмор отишло без голова.

Чим је кренуло друго полувријеме, велика шанса за тим из Бергама.

Де Рон је у 47. минуту центрирао, Пашалић захватио лопту главом, али је Тибо Куртоа сјајно интервенисао и извадио лопту која је ишла у лијеви горњи угао.

На истеку првог сата, Реал је појачао и стигао до вођства у 58. минуту.

Све је урадио Винисијус, неометан је пред голом био Родриго ком је остало да само гурне лопту у мрежу са метар-два од гол линије за 1:0.

Мусо је на голу Аталанте био на правим мукама послије тога. Аргентинац је у 61. и 62. минуту спријечио нова два гола послије прилика у којима су били Винисијус и Белингем, да би у 65. минуту још једном зауставио ударац Енглеза из непосредне близине.

Три минута касније, на дјелу је био Мбапе.

Била је то дуга акција Реала, Белингем је асистирао, а Мбапе прецизним ударцем са десетак метара погодио лијеви горњи угао за 2:0 и гол на дебију у дресу Реала.

Добио је заслужен аплауз када је у 83. минуту изашао из игре, када је умјесто њега ушао на терен Брахим Дијаз.

Прије тога, Милитао је спријечио Италијане у 75. минуту да смање предност на 2:1, али то је било све од њих, па је Реал заслужено славио, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана