Крајишки дерби: Рудар Приједор тражи искупљење

Дарко Драгичевић
Крајишки дерби: Рудар Приједор тражи искупљење

ПРИЈЕДОР - Рудар Приједор ће у 25. колу у крајишком дербију Прве лиге Републике Српске дочекати Борац из Козарске Дубице који је у одличној форми на старту другог дијела шампионата.

Борац је у седам кола освојио 18 бодова и пробио се на десето мјесто. На другој страни Рудар Приједор ће тражити искупљење након пораза у Градишци.

Тренер Вуле Тривуновић истиче да ће наредни мечеви бити селекциони, не само за играче, већ и за њега. Након пораза од Козаре преузео је одговорност.

- Први прољећни пораз је вјероватно опроштај од борбе за Премијер лигу БиХ. Остатак првенства биће усмјерен у селективном правцу, да видимо с којим играчким кадром се можемо упустити у сљедећу сезону. Утакмица са Борцем биће испит, како за мене као тренера, тако и за све играче. Видјећемо ко ће убудуће носити дрес овог клуба - поручио је Тривуновић.

Наредни ривал је у одличној форми, али је ове седмице у напорном ритму, јер је играо и полуфинале Купа Републике Српске, гдје је поражен од Слоге.

- Ријеч је о потпуно промијењеној екипи у односу на јесењи дио првенства и са новим тренером. Резултати довољно говоре. Овог прољећа, као и ми, имају један пораз. Озбиљна су екипа у транзицији и имају много брзине према напријед. Биће нам незгодно у суботу. Потребна нам је мотивација и стрпљење да схватимо да првенство није завршено. Изаћи ћемо на терен само са једним циљем, а то је да побиједимо - истакао је Тривуновић.

Голман Алекса Трнинић респектује наредног противника.

- Играли смо припремне утакмице против њих, знамо их. Екипа је тотално промијењена у односу на прошлу полусезону. Знамо шта нас чека и шта очекујемо. Наш циљ, као и у свакој утакмици, јесте исти, а то је да побиједимо. Атмосфера у свлачионици је добра, али то резултати на терену баш не показују. Вјерујем да ће нам се рад на тренингу исплати и да ће нам се побједама вратити - казао је Трнинић.

Парови 25. коло: субота, 16. часова: Славија - Козара, Рудар Приједор - Борац (Козарска Дубица), Романија - Дрина, Вележ - Леотар, Љубић - Лакташи, Жељезничар СТ - Фамос, 18.30 Сутјеска -Омарска, 19 Алфа Модрича - Слобода МГ, недјеља: 18.30 Радник - БСК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана