Козара на афрички погон

Г.С.
Козара на афрички погон

ГРАДИШКА - Фудбалски клуб Козара у наставку сезоне у свом саставу имаће и два играча из Африке. У Градишку ће доћи Данијел Карим из Сијера Леонеа и Артур Нуантакуи из Гане.

Фудбалери у Градишку долазе уз помоћ италијанског Удинезеа гдје су били на проби. Они би требало да поправе учинак екипе у нападу, јер је ријеч о централном и крилном нападачу.

Поред њих екипи је прикључено неколико јуниора међу којима и најбољи стријелац јуниора Армандо Бобај. Тим су напустили Лука Асентић и Никола Ангелески.

- Ова два играча из Африке су квалитетни и сигурно да ће за нас бити појачања. Поред ових играча који треба да нам донесу брзину и поправе напад, највећа појачања долазе из наших редова. Опоравили су се Срђан Беук и Славиша Пејић, као и Мухамед Дивјак и Владо Петковић. Они ће сигурно да заоштре конкуренцију у свим сегментима - истакао је на прозивци тренер Ален Медовић.

Козара ће да појача и стручни штаб којем се прикључио Раде Дрвеница. Управа је одлучила да набави додатну опрему за тренинге умјесто одласка на припреме.

- Наша је жеља да клуб дижемо на виши ниво и да идемо према врху. Спремамо га у сваком погледу за више домете и стварамо потенцијал за будућност. Управа је одлучила да уложи у струку и то желимо да оправдамо. Дошао је нови помоћник Дрвеница који је стручан за физичку припрему. Уз нову опрему мислим да ћемо имати све услове за напредак и да то треба да искористимо - додао је Медовић.

Комплетне припреме Козара ће обавити у Градишци. Планирано је и пет пријатељских утакмица. Противници ће бити Омарска, Лакташи, Дубраве, словеначке Јесенице и БСК из Бањалуке. Први меч је 28. јануара против Омарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана