Кошаркаш Игокее Коста Кондић пред меч са Борцем: Фокус и енергија водиће до побједе

М. З.
Кошаркаш Игокее Коста Кондић пред меч са Борцем: Фокус и енергија водиће до побједе

ЛАКТАШИ - Искупљење за пораз од Цедевита Олимпије у прошлом колу кошаркаши Игокее тражиће на свом терену против Борца из Чачка.

Утакмица 18. кола АБА лиге на распореду је у суботу од 21 час и биће то сусрет двије екипе које се боре за мјесто у плеј-офу. Домаћин је у много бољој позицији јер држи пето мјесто на табели са учинком 10-7, док су гости осми са 8-9 и до краја лигашког дијела водиће велике битке са Сплитом и Студентским центром, можда и Цибоном. Све три досадашња меча која је играо у Лакташима домаћин је ријешио у своју корист те и сада важи за фаворита. Ипак, треба да буду опрезни јер Чачани знају изненадити када се од њих то најмање очекује. Уједно, биће то повратак члана Борца Дарка Талића у Лакташе, гдје је од 2015. до прошле године носио дрес Игокее.

- Пред нама је битна утакмица након тешког пораза у Љубљани у прошлом колу. Сада се спремамо да исперемо тај горак укус који је остао након то­г пораза. Имали смо довољно времена да се спремимо за Борац, против којег смо славили у Чачку. Тада смо прекренули резултат у нашу корист иако смо губили са неких 16 поена разлике, тако да то мора бити озбиљно упозорење за нас. Борац традиционално добро игра код куће мада је почео добро да игра и у гостима, тако да наш фокус мора да буде на максимуму као и енергија да бисмо побиједили - рекао је члан Игокее Коста Кондић.

Кошаркаш Амаду Соу више није играч Цедевита Олимпије. Соу је током љета стигао у Љубљану, али је играо само до 11. кола АБА лиге и Еврокупа, јер је у сусрету са Хувентудом на утакмици Еврокупа покидао предњи укрштени лигамент кољена. Кошаркаш из Малија је отпутовао за САД, гдје ће бити подвргнут операцији, али и гдје ће се опорављати од ње. Током каријере у Европи играо је још за француски Ада Бло.

Остали парови 18. кола, субота: Крка - Морнар (17), Студентски центар - Цедевита Олимпија (19). Недјеља: Мега - Будућност (12), Црвена звезда - Партизан (19). Понедјељак: Сплит - ФП (18), Цибона - Задар (20).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана