Кортез задовољан у Борцу: Саиграчи ми олакшавају прилагођавање

Дејан Кондић
Кортез задовољан у Борцу: Саиграчи ми олакшавају прилагођавање

ЗЛАТИБОР - Колумбијац Хозе Кортез све боље се уклапа у систем Винка Мариновића. Офанзивном везисти прија рад и не скида осмјех с лица.

- Задовољан сам са тренинзима и стањем у клубу. Услови на Златибору су одлични и вјерујем да ћемо у ових 14 дана да се уиграмо, те да ћемо спремни дочекати испите на међународној сцени, али и у првенству. Сама Бањалука је прелијеп град и могу да кажем да сам направио одличну одлуку да дођем у Борац. Саиграчи чине све да ми олакшају период адаптације и сигуран сам да ћемо ускоро сви бити на жељеном нивоу - рекао је Кортез.

Споразумијевање са саиграчима иде мало теже, али види се да се 28-годишњи фудбалер труди да научи српски.
- Језик јесте мали проблем у овом тренутку. Не знају сви енглески па се у овом тренутку сналазим тако што ми саиграчи преводе све што морам да знам. Потрудићу се да што прије научим оне основне акције и ријечи па ће нам свима бити много лакше - истакао је Кортез. 

Борац је за ривала у другом колу квалификација за Лигу конференција донио бечку Аустрију. Колумбијац је оптимиста.
- Аустрија је квалитетна екипа и сигурно је да нам неће бити нимало лако, али у исто вријеме вјерујем у овај тим. Наша жеља је да остваримо позитиван резултат већ у првом мечу у Бечу што ће нам додатно олакшати посао. Зашто не бисмо и изненадили противника - додао је Кортез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана