Кортес: Одужићемо се добрим резултатима за сјајну подршку

Дарко Драгичевић
Кортес: Одужићемо се добрим резултатима за сјајну подршку

Градски стадион у Бањалуци је „прокључао“ у 49. минуту европског испита са Аустријом када је Хозе Рикардо Кортес у скоку надвисио бечку одбрану и послао лопту у мрежу.

 Два дана након утакмице, Кортес сумира утиске европског двомеча. Жали због пораза, али каже да је екипа показала зубе.

„Када сам постигао гол осјећај је био заиста невјероватан. Носиле су ме емоције. У том тренутку смо достигли предност из прве утакмице и био сам веома срећан. Нажалост, на крају смо елиминисани, али да смо искористили бар половину шанси за гол које су нам се указале прича би била другачија. Ипак, показали смо да имамо квалитет и да ова екипа може да уради велике ствари у будућности.“ започиње причу Кортес.

Градски стадион био је дупке пун, а Кортез не штеди ријечи хвале на рачун навијач.

 „Атмосфера је била фантастична. Током припрема сам слушао приче о нашим навијачима и о томе какву атмосферу знају да направе на стадиону и једва сам чекао да је осјетим. Било је феноменално и прижељкујем да тако буде на свакој утакмици на нашем стадиону. Било је много дјеце, то ме одушевило, а могао сам да осјетим ту љубав коју навијачи имају према клубу.Све то нам даје мотив више да на терену дамо све од себе. Надам се да ћемо се сви заједно радовати у новој сезони.“, прича Кортес.

Времена за предах нема. Сезона је почела европским наступом, али ускоро слиједе и премијерлигашке обавезе. Напоран рад је једини пречац ка успјеху, мото је којим се води Кортес.

„Оставили смо европски наступ иза себе и сада смо потпуно фокусирани на старт првенствене трке. Имамо веома добру екипу. Краси нас заједништво и сви смо гладни успјеха. Желимо да обрадујемо навијаче, жеимо да славимо побједе и трофеје. Моја порука за њих је да буду уз нас, да вјерују у ову екипу, а ми ћемо оставити срце на терену за част клуба и града.“ , прича Кортес.

Напречац је побрао симпатије свих у Бањалуци. Насмијан у сваком тренутку ван терена, а на терену срчан и борбен. Не крије жељу да у Борцу остави добар траг, а на своју нову фудбалску адресу лако се привикао.

„Бањалука ми је „легла“ на прву. Одушевљен сам природним љепотама. Мноштво је зеленила, и то ми се заиста свиђа. Сваки слободан тренутак користим за шетњу и желим да што више упознам културу и да сазнам све о историјату Бањалуке. Надам се да ћу за неколико мјесеци успјети да научим српски језик. Потрудићу се.“ , каже Кортес који највише времена, ван терена, проводи са својим земљацима Себастијаном Херером и Ђанфранком Пењом.

„Причамо доста о начину на који игра екипа и о томе како можемо да унаприједимо своју игру, а све са циљем да дамо пуни допринос резултатима екипе. Оптимиста сам и вјерујем да оно најбоље тек долази.“ каже Кортес.

A за наставак успјешне фудбалске приче важна је и подршка пријатеља. Бањалучка пивара ће са својим главним брендом Нектаром да буде уз Борац како на европском, тако и домаћем путу.

Два најпознатија бренда заједно желе да граде лијепу и успјешну причу, те да на најбољи начин промовишу свој град.

Уз подршку Бањалучке пиваре Борац ће да побољша свој рад, да поправи услове а ове сезоне и да јури трофеје на домаћој сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана