Корлат показао да је спортски фер-плеј и даље жив

Д. Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Спортски фер-плеј је и даље жив.

Потез младог фудбалера Рудар Каменграда Емраха Корлата одушевио је све љубитеље фудбала и показао да су спортска част и поштење важније од резултата.

Наиме на утакмици јуниорске лиге БиХ између Рудар Каменграда и ОФК Спартака 2013 из Бањалуке млади играч је направио потез вриједан дивљења.

Главни судија Армин Исламовић из Санског Моста је током цијелог меча имао сумњиве и контроверзне одлуке у корист домаће екипе, али су сами играчи настојали да исправе очигледне грешке током меча. Тако су након сумњиво досуђених аута и корнера враћали лопту ривалу и показали да у ово вријеме гдје су поремећене све вриједности и даље има лијепих изузетака.

Врхунац спортског духа је био у деведесетом минуту. Након изведеног корнера при резултату 0:0 свирао је прекршај који није постојао и судија је показао на бијелу тачку. Лопту је узео Емрах Корлат, намјестио на 11 метара и свјестан да је досуђен непостојећи прекршај, лагано пласирао до голмана екипе ОФК Спартака 2013, тек толико да дође до њега.

Овај сјајни гест младог фудбалера изазвао је одушевљење гостујућих навијача и играча, али и већег дијела домаће публике и добио је велики аплауз. Овим потезом показао је како се поштује ривал, а родитељи дјечака из ОФК Спартака су звали нашу редакцију би захвалили и урадили све да се сазна за његов спортски потез.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана