Колумбијац Хосе Кортез задовољан у Борцу: Саиграчи ми много помажу

Дејан Кондић
Колумбијац Хосе Кортез задовољан у Борцу: Саиграчи ми много помажу

ЗЛАТИБОР - Борчеви фудбалери након одигране прве пријатељске утакмице на припремама на Златибору наставили су да раде. Један од оних који се истиче ангажманом на тренинзима је Хосе Кортез.

Колумбијац се све боље уклапа у систем Винка Мариновића. Офанзивном везисти прија рад и не скида осмијех с лица.

- Задовољан сам тренинзима и стањем у клубу. Услови на Златибору су одлични и вјерујем да ћемо се у ових 14 дана уиграти те да ћемо спремни дочекати испите на међународној сцени, али и у првенству. Сама Бањалука је прелијеп град и могу да кажем да сам направио одличну одлуку да дођем у Борац. Саиграчи чине све да ми олакшају период адаптације и сигуран сам да ћемо ускоро сви бити на жељеном нивоу - рекао је Кортез.

Крилни нападач сада је стигао у БиХ и покушава да се наметне у новом клубу. Споразумијевање са саиграчима иде мало теже, али види се да се 28-годишњи крилни фудбалер, који је поред родне земље играо још у Боливији, Кувајту, Мађарској и Словачкој труди да научи српски.

- Језик јесте мали проблем у овом тренутку. Не знају сви енглески па се сналазим тако што ми саиграчи преводе све што морам да знам. Потрудићу се да што прије научим оне основне акције и ријечи па ће нам свима бити много лакше - истакао је Кортез.

Борац је за ривала у другом колу квалификација за Лигу конференција добио бечку Аустрију. Колумбијац је оптимиста. Вјерује да његови саиграчи и он могу у двомечу, који је на програму 27. јула и 3. августа, изненадити фаворизованог ривала.

- Аустрија је квалитетна екипа и сигурно је да нам неће бити нимало лако, али у исто вријеме вјерујем у овај тим. Наша жеља је да остваримо позитиван резултат већ у првом мечу у Бечу, што ће нам додатно олакшати посао. Зашто не бисмо и изненадили противника - додао је Кортез.

Мариновић: Одлично се уклапа

Колумбијски интернационалац са два гола против Омарске пред полазак на Златибор наговијестио је да би могао бити занимљива опција у офанзивној поставци Борца. Потврдио је то и Винко Мариновић.

- Кортез се одлично уклапа. Извјесно је да га нећемо гурати на десном крилу, јер на друге двије позиције, поготово лијево, може више да да - рекао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана