Које су репрезентације вечерас избориле пласман на Европско првенство 2024.

Танјуг
Које су репрезентације вечерас избориле пласман на Европско првенство 2024.

ОСЛО- Фудбалске репрезентације Шпаније, Шкотске и Турске избориле су вечерас пласман на Европско првенство наредне године у Немачкој.

Шпанија је вечерас у Ослу побиједила селекцију Норвешке 1:0 у мечу групе А квалификација за континентални шампионат. Једини гол на утакмици постигао је Гави у 49. минуту. Судије у ВАР соби су неколико минута провјеравале да ли се радило о офсајду, али је на крају одлучено да је погодак регуларан.

Побједа Шпаније над Норвешком донела је и селекцији Шкотске пласман на ЕП 2024. у Њемачкој. Грузија је раније данас у групи А побиједила Кипар 4:0.

Шпанија и Шкотска имају по 15 бодова из шест мечева и до краја квалификација одиграће још два меча. Норвешка је трећа са 10 бодова из седам утакмица, а до краја квалификација одиграће само још један дуел. Грузија је четврта са седам бодова, док је Кипар посљедњи без бодова.

Британски медији наводе да би један од најбољих европских фудбалера Норвежанин Ерлинг Халанд, који игра за Манчестер сити, могао по трећи пут узастопно са националним тимом да пропусти велико такмичење, после ЕП 2021. и СП 2022. године. Медији наводе да постоји мала шанса да Норвешка кроз бараж избори пласман на ЕП 2024. Норвежани би морали да буду међу четири најбоље селекције из Б Лиге нација које нису избориле пласман на ЕП кроз квалификације да би играли бараж.

Турска је у Коњи побиједила Летонију 4:0 головима Јунуса Акгуна у 58, Ченка Тошуна у 83. и 92. и Керема Актуркоглуа у 87. минуту и изборила пласман на ЕП из групе Д. Италијански тренер Винћенцо Монтела је пре нешто више од двије недјеље преузео Турску и са овом селекцијом је успио да избори пласман на ЕП 2024.

Велс је у Кардифу побиједио селекцију Хрватске 2:1. Оба гола за Велс постигао је Хари Вилсон у 47. и 60. минуту. Једини стријелац за Хрватску био је Марио Пашалић у 75. минуту.

Прво мјесто на табели групи Д држи Турска са 16 бодова из седам утакмица, док Велс и Хрватска имају по 10 из по шест мечева. Турска тренутно има најбољи скор у међусобним дуелима са Велсом и Хрватском. Јерменија је четврта са седам бодова из шест утакмица, док је Летонија посљедња са три из седам мечева.

Пољска и Молдавија одиграле су вечерас у Варшави без побједника, 1:1 у мечу групе Е квалификација за ЕП. Гости су повели голом Јона Николаескуа у 26. минуту, а изједначење Пољацима донио је Карол Свидерски у 53. Чешка је раније данас побиједила Фарска острва 1:0.

Прво мјесто на табели групе Е држи Албанија са 13 бодова, док је Чешка друга са 11. Обје ове селекције су одиграле по шест утакмица. Пољска је трећа са 10 бодова из седам утакмица, а Молдавија је четврта са девет из шест мечева. Фарска острва су посљедња са само једним бодом.

Румунија је на свом терену побиједила Андору 4:0 у мечу групе И квалификација за ЕП 2024. Швајцарска и Бјелорусија су раније данас играле 3:3.

Прво мјесто на табели групе И држи Румунија са 16 бодова из осам утакмица, док је Швајцарска друга са 15 из седам мечева. Израел је трећи са 11 бодова из шест утакмица, а тзв. Косово са седам из седам мечева. Бјелорусија има шест бодова, док је Андора посљедња са два бода. Ове двије селекције су одиграле по осам утакмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана