Капитен Слоге Душан Ристић резимирао сезону: Заслужили смо опстанак

Д. Д.
Капитен Слоге Душан Ристић резимирао сезону: Заслужили смо опстанак

ДОБОЈ - Дебитант у Премијер лиги БиХ Слога успјела је да избори опстанак. Турбулентну сезону добојска екипа крунисала је сјајним финишем у којем су остварили циљ, а то је опстанак у друштву најбољих.

Велики допринос остварењу циља дао је капитен Душан Ристић. За њега, као и доста играча из тима, ово је била дебитантска сезона у елитном рангу, тако да је свакако била веома напорна.

- Видио сам сезону као велики изазов за мене јер ми је, као и већини играча и људи у клубу, била дебитантска у Премијер лиги БиХ. Било је доста успона и падова, али на крају најбитније је да смо остварили циљ, а то је опстанак у елитном рангу. Ова сезона ће нам свима бити добар наук за будућност јер смо осјетили како је играти са најбољим тимовима - поручио је капитен Слоге коме је на крају сезоне истекао уговор, тако да је слободан у избору новог клуба. Након сјајног старта Слога је имала пад у другом дијелу па је дошло до смјене на клупи. Два тријумфа у Тузли чини се да су преокренула сезону.

- Имали смо јако добру прву полусезону и нисмо очекивали да ћемо се у посљедњим колима борити за опстанак. Лош почетак другог дијела нас је ту довео. У првих пет кола имали смо два ремија и три пораза, што нас је спустило на посљедње мјесто и екипа је психички клонула. Доласком новог шефа Владе Јагодића екипа се раздрмала и почела да игра све боље, што показује да је он један од најзаслужнијих за успјех. Побједа у Тузли над Слободом можда и јесте кључна у борби за опстанак, али без тријумфа над осталим директним конкурентима не бисмо остварили циљ. Било је заиста доста тешко јер је сваки меч носио императив побједе, али најбитније је да смо издржали и заслужено остали у лиги - истиче капитен.

Тренер Јагодић је приликом преузимања вратио Ристића у тим, а овај му је узвратио одличним партијама, а клуб је кренуо са добрим резултатима.

- Задовољан сам партијама, али увијек може боље. Мени је ово била прва сезона у Премијер лиги, мислим да сам показао квалитет и да могу играти овај ранг. Доста се брже игра па се и одлуке морају брже доносити. Тренер Јагодић ме “вратио у живот”, вратио ми је траку, на чему сам му много захвалан. Имао сам мотив да покажем свима да је грешка што нисам играо. Било је тешко сједити на клупи и гледати како губимо, а не добијам шансу. То ми је дало додатну снагу да истрајем и дам максимум да остваримо добре резултате. На крају сам то и успио - додао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана