Капитен Леотара Ђоко Миловић вјерује у опстанак: Побједа над “Жељом” само корак ка циљу

Дарко Пашагић
Капитен Леотара Ђоко Миловић вјерује у опстанак: Побједа над “Жељом” само корак ка циљу

ТРЕБИЊЕ - Капитен Леотара Ђоко Миловић вјерује да Требињци могу да обезбиједе опстанак у Премијер лиги и да ће им три бода освојена у дуелу против Жељезничара много значити на том путу.

Миловић је у 24. колу предводио тим са “Полица” на путу ка побједи и био је то први тријумф Леотара над Жељезничарем послије непуних 11 година. Посљедњи пут то се десило у посљедњем 30. колу сезоне 2011/12, када су 23. маја 2012. године савладали Сарајлије са 2:1. Требињци су том побједом у посљедњих 90 минута обезбиједили опстанак, што није много утицало на славље тима са “Грбавице”, који је још раније обезбиједио титулу. Интересантно је да је и тада актер био Миловић, који је као 20-годишњак крчио пут ка афирмацији.

- Сјећам се важности те утакмице, јер је она била баш бити или не бити. Побједом смо обезбјеђивали опстанак, а сваки други резултат је био пут ка амбису. Тада смо успјели, а ево и сада мада овај меч није био од пресудне важности. До краја првенства има још девет утакмица и чак 27 бодова у игри, али је сигурно да ће нам тријумф над Сарајлијама много помоћи да остваримо првенствени циљ у овој сезони - нагласио је Миловић, који је осим Леотара бранио боје бијељинског Радника, ГОШК-а из Габеле, Олимпика и Рудар Приједора.

На “Полице” се вратио у јулу 2021. године и каже да је код куће, ипак,  најљепше.

- Рођен сам у Требињу и сигурно је да најљепши осјећај представљати свој матични клуб и свој град. Имамо ове године добру екипу и вјерујем да можемо доћи до опстанка, а онда наредне сезоне направити и искорак више - наставио је Миловић.

Ова сезона није баш добро почела за Требињце, али су доласком Марка Максимовића на чело стручног штаба почели да се нижу бољи резултати и крчи пут ка опстанку.

-  Иако млад стручњак Максимовић нас је добро посложио. Увео је чврст систем игре и борбу за сваку лопту без пардона. Веома брзо смо то прихватили и што је још важније то је почело да даје резултате. И у граду се створила позитиван атмосфера око Леотара и вјерујем да ћемо заједничким снагама свих људи у клубу, али и наших бројних присталица успјети да изгурамо ово првенство онако како је замишљено. А, борба за опстанак чини се никада није била занимљивија и биће грчевита до посљедњег кола, јер се чак шест екипа из доњег дијела табеле налази у само три бода. Зато је важан сваки бод, сваки позитиван резултат - додао је Миловић.

Ослабљени на Вележ

У наредном, 25. колу Леотар у суботу од 16 часова гостује на стадиону “Рођени” у Мостару, гдје ће играти против Вележа. Чета Марка Максимовића биће ослабљена на овом сусрету, јер чак четворица фудбалера, укључујући и капитена Ђоку Миловића неће моћи играти због жути картона. На принудну паузу морају још: Харис Ханџић, Дарко Ђајић и Марко Чубрило.

- Имамо адекватне замјене на свом позицијама и вјерујем у повољан резултат. За нас би и бод био велики, а вјерујем да можемо доћи до њега, јер су Мостарци уморни од синоћне утакмице у полуфиналу Купа БиХ - нагласио је Миловић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана