Капитен Борца Срђан Граховац за "Глас": Ићи ћемо корак по корак

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Капитен Борца Срђан Граховац рекао је за “Глас Српске” да вјерује да ће Бањалучани успјешно апсолвирати згуснут распоред до краја јесени, када их практично у свакој седмици очекују по двије утакмице.

Тако ће изабраници Младена Жижовића у наредних 16 дана одиграти чак пет утакмица у којима ће прво у суботу од 16 часова угостити Сарајево па ће потом наредне сриједе играти у Посушју. 

Потом ће бити домаћини Раднику, па Панатинаикосу, 3. октобра у првом колу групне фазе Лиге конференције. 

Затим ће услиједити дуел против Жељезничара, послије којег слиједи још једна репрезентативна пауза у којој би Борац требало да одигра неку од три одгођене премијерлигашке утакмице.

- Сви заједно на челу са стручним штабом знали смо шта нас чека и због тога је екипа вриједно радила и спремала се за сва искушења која нас очекују у наредном периоду. Оно што је најважније имамо широк ростер играча, тако да не би требало да буде никаквих проблема због згуснутог распореда. Не желим пуно да размишљам унапријед, а вјерујем да тако мисли и већина мојих саиграча. Ићи ћемо корак по корак, утакмицу по утакмицу и у сваку од њих улазићемо са жељом да остваримо побједу. Мислим да је тако најбоље - истакао је Граховац.

А прва од тих пет утакмица у кратком периоду биће још једна дерби и то против Сарајева.

- Одлично су отворили сезону. Имају новог и то веома квалитетног тренера, који је посложио екипу и сигурно је да нам неће бити лако. Међутим, играмо на нашем терену, шампиони смо и на нашем терену се ми питамо. Очекујем да уз подршку вјерних навијача можемо да пружимо добру партију и на крају упишемо побједу - наставио је Граховац.

У првом колу групне фазе Лиге конференције Борац дочекује славни грчки клуб.

- Када сам прије годину и по дана почео са преговорима о повратку у Бањалуку, истакао сам да је вријеме да Борац направи искорак у Европи. Иако је то можда тада изгледало и нереално, успјели смо и сада желимо да себи, али и свима другима, докажемо да нисмо залутали. Сматрам да је у овом тренутку Лига конференције за нас такмичење по мјери, да смо за ривале добили екипе са којима можемо да се равноправно носимо. Драго ми је што ћемо већ на отварању имати веома атрактивног противника. Сигурно да је Панатинаикос велико име, али смо у досадашњим наступима у Европи ове сезоне показали да се никог не бојимо и да се са много моћнијих клубовима можемо равноправно носити - додао је Граховац.

Зрињски

Капитен Борца Срђан Граховац осврнуо се и на недјељни дерби против Зрињског у Мостару, у којем је изборен више него заслужен реми.

- На стадиону “Под Бијелим бријегом” смо се представили у правом свјетлу. Одиграли смо шампионски и да није било наше грешке, не бисмо ни примили гол. Да нам је минут раније свиран пенал и да смо тада повели са 1:0, ствари би ишле другим током. Тада бисмо затворили утакмицу и вјероватно бисмо се са цијелим плијеном вратили у Бањалуку, али и овако је добро. Најважније је да смо показали да и на најтежем гостовању можемо бити бољи од домаћина - нагласио је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана