Какво понижење: Фудбалери загребачког Динама девет пута вадили лопту из мреже

ГС
Какво понижење: Фудбалери загребачког Динама девет пута вадили лопту из мреже

МИНХЕН - Фудбалери Бајерна из Минхена су убједљиво савладали Динамо из Загреба на домаћем терену са 9:2, у првом колу групне фазе Лиге шампиона.

Силовито је кренула екипа из Минхена, већ у 16. минуту је Серж Гнабри затресао мрежу, али је послије реаговања судије из ВАР собе погодак поништен због офсајда.

Ипак, само три минута касније, поново је реаговао ВАР, пошто је Пјер-Габријел направио прекршај над Александром Павловићем.

Судија је показао на бијелу тачку, а прецизан је био Хари Кејн за вођство од 1:0.

Већ у 24. минуту је Рафаел Гереиро могао да се упише у стријелце, али је лопта прошла уз стативу. Ипак, у 33. минуту је успио да се упише у стријелце.

Мусијала је послао високу лопту, а Гереиро је примио грудима и са ивице шеснаестерца успио да погоди за 2:0.

Бајерн је стекао убједљиву предност у 38. минуту, а у стријелце се уписао и Михаел Олисе на асистенцију Џошуе Кимиха.

По повратка са паузе на полувремену услиједио је шок за Баварце, Динамо је у само два минута успио да се врати у меч.

Прво је Бруно Петковић у 49. минуту погодио на асистенцију Пјера-Габријела, а само минут касније и Такуја Огивару се уписао у стријелце послије добре акције Мишића.

Није дуго било потребно Бајерну да се “ресетује”, већ је у 57. минуту поново Хари Кејн увећао предност.

Кимих је гађао са неких 16 метара, Невистић је успио да одбрани његов ударац, али је Кејн покупио лопту и рутински реализовао шансу за 4:2.

Могао је Кејн до хет-трика у 59. минут, али је још једном поништен погодак Бајерна због офсајда.

Ипак, само два минута касније Михаел Олисе се и други пут уписао у стријелце, послије додавања Мусијале. Оставили су Невистића испред, а Француз је рутински реализовао шансу на празну мрежу – 5:2.

Није се Бајерн заустављао, већ је у 72. минуту Кејн постигао и хет-трик, пошто је био сигуран са бијеле тачке послије играња руком Мишића.

Исти играч је и четврти пут успио да се упише у стријелце на меч. Играо се 77. минуту када је Теофил–Катерин нагазио Дејвиса на руку, а главни арбитар још једном – трећи пут показао на бијелу тачку. Још једном је био прецизан Кејн на овом мечу за 7:2.

Брзо је на семафору стајало и 8:2, а у стријелце се уписао Лерој Сане у 85. минуту на асистенцију Томаса Милера, а тачку на меч у другом минуту надокнаде и коначних 9:2 је поставио Леон Горецка послије додавања Кимиха.

Бајерн ће послије убједљиве побједе бити први на табели са +7, док је Динамо убједљиво посљедњи са -7 гол разликом. У сљледећем колу Динамо дочекује Монако, док Бајерн гостује Астон Вили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана