Јово Лукић против Посушја одиграо 100. меч за Борац: Најбоље тек долази

Г.С.
Јово Лукић против Посушја одиграо 100. меч за Борац: Најбоље тек долази

БАЊАЛУКА – На утакмици против Посушја (1:0) у Премијер лиги БиХ нападач Јово Лукић је остварио вриједан јубилеј, 100. меч у дресу Борца. За то вријеме постигао је 35 голова.

Лукић је дао велики допринос успјесима клуба. Бањалучки клуб је против Посушја везао четврти тријумф у низу до којег је дошао уз доста среће.

- Није мала ствар одиграти стотину утакмица. Када сам дошао на Градски стадион за мене је то било остварење сна. Ево, три године касније Борац и Бањалука су постали дио мене, моја друга породица. Дугујем захвалност саиграчима, тренерима, свим људима у клубу и навијачима. Наравно, и својој породици. Сви они су заслужни за јубилеј. Надам се да сам, бар донекле, оправдао повјерење - прича Лукић.

Поникао је у добојској Слоги, а фудбалски пут га је преко Крупе довео у Борац.

- Ишао сам степеницу по степеницу, онако како би требало да иде развојни пут фудбалера. У Слоги сам скренуо пажњу на себе да би потом у Крупи још више унаприједио игру. Доласком у Борац стекао сам пуну афирмацију и прилику да се борим за све трофеје. Тек улазим у најбоље играчке године и вјерујем да уз добар рад тек долази оно најбоље - каже Лукић.

Не жели да издвоји ни један од 35 постигнутих голова јер је сваки на свој начин био важан. Ипак, издваја шампионску сезону.

- Направили смо велики успјех и након десет година вратили смо шампионску титулу у Бањалуку. Сјајна екипа и скуп врхунских играча на једном мјесту. Били смо екипа у правом смислу ријечи. Са већином саиграча из те генерације сам остао пријатељ, чујемо се и данас. Надам се да ћемо поновити тај успјех и да ћемо наше навијаче и Бањалуку поново обрадовати - истакао је нападач.

Шампионску сезону памти по лијепом, али и по неугодној повреди.

- То ми је био најтежи период у каријери. Горио сам од жеље да помогнем екипи, а морао сам да будем ван терена. Није ми било лако, али сам био пресрећан када смо стигли до трофеја. Опоравак је био тежак, али сам успио да прегрмим тај период уз подршку породице, саиграча и људи у клубу - сјетио се Лукић.

Фудбалски ген наслиједио је од оца Митра, а породица му је била и остала највећа подршка. Јову са трибина на свакој утакмици бодре супруга Зорана и двогодишњи син Урош.

- Они су моја највећа подршка и снага. Увијек су ту, и када иде и када не иде. Све је лакше уз њих. Урош је малтене проходао на Градском стадиону. Од првих дана га доводимо на утакмице и стално је на трибини са супругом - прича Јово.

Нова сезона увелико се захуктала. Борац циља напад на све трофеје.

- Пристигли су нови играчи и требало нам је времена да се уиграмо. Растемо из утакмице у утакмицу и вјерујем да ћемо бити све бољи. Сезона је дуга. Биће успона, али и падова у форми. Ипак, ми морамо да вјерујемо и да идемо ка остварењу циља. Не кријемо да желимо трофеје. Терен ће бити једино мјерило . Оптимиста сам. Екипа има квалитет и вјерујем у успјех - додао је Лукић.

У Купу Српске на Радник

У просторијама Фудбалског савеза Републике Српске извучени су парови осмине финала Купа “Др Милан Јелић”, а дерби меч се игра у Бијељини гдје ће Радник дочекати Борац. У осталим мечевима се састају: Сутјеска - Рудар Приједор, Текстилац - Слобода, Слога (С) - Борац (КД), Леотар - Козара, Дрина - Слога Добој, Подриње - побједник Задругар /Фамос. Мечеви су 4. октобра у 15 часова.

Тегелтија: Смијешно сиктање

Предсједник Борца Милан Тегелтија огласио се након бројних натписа о суђењу у Бањалуци.

- Три бода и пресмијешно сиктање и пљуцкање отрова сарајевских спортских портала над сваком побједом Борца поправило ми је расположење након утакмице коју је Борац одиграо лоше и добио уз велику дозу среће одличну екипу Посушја. Џаба вам сиктање најбољи побјеђују и кад играју лоше - поручио је Тегелтија.

Премијер лига

1. Сарајево 6        4        1        1        10:5   13

2. Ш. Бријег         5        4        1        0        8:3     13

3. Борац     5        4        0        1        14:5   12

4. Вележ     6        3        2        1        11:4   11

5. Жељезничар    6        3        0        3        8:6     9

6. Посушје 7        3        0        4        8:8     9

7. Игман     7        3        0        4        11:16 9

8. ГОШК    7        2        2        3        9:13   8

9. Зрињски 4        2        0        2        8:6     6

10. Тузла сити      6        2        0        4        10:10 6

11. Слога (Д)        6        2        0        4        4:13   6

12. Звијезда 09     7        1        0        6        10:22 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана