Још један "окршај" Месија и Роналда: Уговорена утакмица између њихових клубова

Танјуг
Још један "окршај" Месија и Роналда: Уговорена утакмица између њихових клубова

РИЈАД - Фудбалски клуб Ал Наср за који игра Кристијано Роналдо биће домаћин Мајамију Леа Месија 24. фебруара сљедеће године у пријатељском мечу који је назван "Посљедњи плес", саопштено је данас на званичном сајту туристичке странице Ријада, главног града Саудијске Арабије.

Ријад ће бити домаћин спектакуларног меча у ком ће вјероватно посљедњи пут у каријерама на супротним странама бити званично два најбоља фудбалера 21. вијека, а по мишљењима великог дијела јавности и два најбоља фудбалера свих времена.

Португалац Роналдо (38) и Аргентинац Меси (36) су годинама играли један против другог на клупском нивоу, док је Лео Меси био члан Барселоне.

Португалац се суочавао са Месијем прво у дресу Манчестер Јунајтеда у Лиги шампиона, а затим као члан Реала у шпанској Ла Лиги.

Почевши од 2005. године, два великана свјетског фудбала освојила су чак 13 Златних лопти - Лео Меси осам, а Кристијано Роналдо пет. На репрезентативном нивоу Меси и Роналдо су само једном играли један против другог. Фебруара 2011. године Аргентина је у швајцарском граду Женеви побиједила Португалију 2:1. Обојица су дала по гол, Роналдо из игре у 21. минуту за изједначење на 1:1, а Меси из пенала у 90. минуту за коначних 2:1 за Аргентину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана