Јоцо Стокић, тренер Алфа Модриче: Лакше се дише

Дарко Драгичевић
Јоцо Стокић, тренер Алфа Модриче: Лакше се дише

МОДРИЧА - Двије везане побједе у првенству Републике Српске су на играче Алфа Модриче дјеловале као бомбоне “бронхи” - “лакше се дише”. Екипа тренера Јоце Стокића побјегла је са дна, више немају нулу на бодовном салду и ове партије су, чини се, наговјештај бољих дана за бившег шампиона БиХ.

Модрича је тренутно са седам бодова, али тек сад слиједи велика борба да побјегне из опасне зоне. Тренер Јоцо Стокић је екипу преузео у веома тешком моменту, када је била посљедња и без иједног бода. У дебију против Рудара освојио је бод, затим су услиједила два пораза па двије побједе.

- Сигурно је ситуација сада пуно боља него кад сам преузео екипу. Тада је тим био “у нокдауну”, без бодова и самопоуздања. Сад је пуно љепши поглед на табелу. Није то још оно што ми желимо, али сигурно да је лакше кад нисте на посљедњем мјесту, а уз то имамо и седам бодова. Лакше се дише, а сад треба да наставимо у истом ритму - рекао је за “Глас Српске” тренер Стокић.

Одиграла је Модрича и чудан меч у Козарској Дубици, гдје је испустила предност од 2:0 из првог дијела, али је на крају ипак успјела да освоји три бода.

- Размишљали смо пред меч о позитивном резултату јер смо видјели да је Борац играо са доста првотимаца у Купу Републике Српске и жељели смо то да искористимо. Сјајно смо кренули, повели 2:0, а онда грешкама омогућили ривалу да се врати у меч. Ипак, на крају смо награђени за борбеност и чињеницу да нисмо пали након што је домаћи тим изједначио - додао је шеф струке.

Већ у наредном колу у Модричу долази Дрина.

- Сигурно да је ово први пут да моја екипа има улогу фаворита, првенствено због домаћег терена. Нама би тријумф пуно значио. Дошли бисмо до двоцифреног броја бодова, наставили да бјежимо из опасне зоне и додатно подижемо самопоуздање. Био би то дефинитивни знак да смо пребродили кризу и да идемо ка горњем дијелу - рекао је на крају тренер Модричана.

Дрина чврста екипа

Стокић истиче да његову екипу очекује тежак меч јер и Дрина диже форму након лошег старта.

- Свакако неће бити лаган посао. Дрина је показала да је веома чврста екипа, прима мало голова, и они су на домаћем терену везали три побједе, тако да се дижу - додао је тренер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана