Јирген Клоп: Диого Жота ће због повреде мјесецима одсуствовати са терена

Танјуг
Јирген Клоп: Диого Жота ће због повреде мјесецима одсуствовати са терена

ЛОНДОН - Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је данас да ће португалски фудбалер Диого Жота мјесецима одсуствовати са терена због повреде колена, коју је задобио на мечу против Брентфорда, пренио је Би-Би-Си.

Жота је пре три дана на утакмици 25. кола Премијер лиге на носилима изњет са терена у првом полувремену, пошто је играч Брентфорда Кристијан Норгард пао на фудбалера Ливерпула. Ливерпул је у суботу у гостимапобиједио Брентфорд резултатом 4:1.

“Пауза за Жоту ће трајати мјесецима”, рекао је Клоп уочи меча са Лутоном.

Португалски медији пренијели су да ће Жота одсуствовати око два мјесеца са терена, али да се његов повратак очекује у финишу сезоне, прије Европског првенства у Немачкој.

“Још једна препрека. Борићу се како бих се што прије вратио”, рекао је Жота, који је ове сезоне на 28 утакмица за Ливерпул постигао 14 голова.

Би-Би-Си подсјећа да се на утакмици са Брентфордом повриједио и Кертис Џонс, док је Дарвин Нуњес замењен у полувремену из предострожности. Дуел са Брентфордом пропустио је и голман Ливерпула Алисон Бекер.

Клоп од раније због повреда не може да рачуна на Трента Александера-Арнолда, Доминика Собослаја и Тијага Алкантару.

“Није сјајно, дефинитивно није. Желео бих да кажемо да нема проблема, али очигледно их имамо. Алисон због повреде мишића није на располагању и биће одсутан догледно време, а за остале идемо од дана до дана због повреда мишића”, истакао је Клоп.

Ливерпул ће сутра на свом терену дочекати Лутон у 26. колу Премијер лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана