Једна побједа, неколико ремија, бесконачни порази: Ово је најгора репрезентација свијета

ГС
Foto: Агенције

Раст популарности фудбалске репрезентације Сан Марина предмет је истраживања бројних медија у посљедње вријеме јер званично најгору репрезентацију свијета на друштвеним мрежама прате стотине хиљада фанова.

Сан Марино је званично најгора репрезентација свијета. Унутар посљедњих 20 година нису никога побиједили, извукли су тек неколико неријешених резултата и уписали безброј пораза. Међутим, у Сан Марину се фудбал игра из чисте страсти која не познаје границе.

Чињеница да Сан Марино није побиједио никога већ 20 година створила је навијачки феномен који каже да репрезентација има око 300.000 пратиоца. То је девет пута више у односу на број становника ове мале државе.

"Једна побједа, неколико ремија, бесконачни порази. Ипак, страст без граница", стоји у опису Твитер профила "Сан Марино Футбол", странице тамошње репрезентације која је посљедњих мјесеци постала прави хит.

Овим Твитер рачуном управља аргентински новинар Езекил, који доказује да је страст према Сан Марину већ прешла границе. Већина фанова репрезентације долази ван граница.

Страница је постала вирална јер прати и слави чак сваки корнер који изведе Сан Марино, а слави се и када репрезентација пола сата не прими гол.

"Све је почело у септембру 2021. године. Дуго сам пратио мале тимове попут Сан Марина и Гибралтара и мислио сам да је добра идеја покренути страницу о ономе о чему нико не прича", открио је Езекил за шпански АС.

Три године касније, његови пратиоци су се умножили, а открио је како је хиљаде њих "заразио" љубави према Сан Марину па сада сви гледају утакмице ове слабашне селекције.

"Кажу ми 'ти си крив што гледам утакмице Сан Марина' јер људи некада поред важне утакмице као што су Аргентина и Шпанија, људи гледају Сан Марино против Малте. То је велики успјех мог профила", додаје аутор овог интернет хита.

Сан Марино има укупно 198 пораза и 10 ремија. Није побиједио од 2004. године, а ситуација је толико хаотична да је 2022. године европски тим започео својеврсну турнеју по различитим земљама, чији им је фудбалски квалитет дао неке шансе за побједу.

Тих мјесеци Сан Марино се суочио са Сејшелима и Светом Луцијом, али није успио остварити побједу.

Први дуел је завршен ремијем без голова, а други је завршен побједом Свете Луције (183.000 становника) 1:0, упркос томе што је тим овог карипског острва доживио искључење и меч је завршио са само 10 играча на терену. Чак ни њих 10 Сан Марино није успио савладати.

Занимљиво, Сан Марино је губио са шест или више разлике чак 49 пута у својој историји, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана