Јанковић се “пензионисао” у 29. години

ГС
Јанковић се “пензионисао” у 29. години

БЕОГРАД - Бивши играч Лакташа и велика нада Црвене звезде Филип Јанковић одлучио је да оконча своју каријеру у 29. години. Јанковић за кога се предвиђала блистава каријера, због чега је добио надимак “нови Пикси”, није испунио очекивања.

Он је у црвено-бијелом дресу, клуба у којем је и поникао, дебитовао са 16 година, док је тренер тима са стадиона “Рајко Митић” био Роберт Просинечки. На крају је у Звезди уписао свега три наступа и брзо је напустио тим из Љутице Богдана.

Каријеру је наставио у Италији, гдје се наставио његов пад, да би се онда преселио у Словенију, гдје је играо за Домжале. Филип се из Словеније отиснуо у Шпанију, гдје је играо у трећој лиги, док је његов посљедњи клуб у каријери био управо прволигаш из Републике Српске.

Јанковић је иначе био члан и “златних орлова” који су 2015. године на Новом Зеланду освојили Свјетско првенство за играче до 20 година. Филип је добро испланирао свој живот послије каријере па је тако одлучио да буде тренер. И његов први клуб који ће предводити са клупе биће ОФК Београд, гдје ће тренирати млађе категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана