Јан Облак открио код кога долази у Републику Српску

ГС
Foto: Фејсбук

ЉУБЉАНА- На голу Словеније током Европског првенства у Фудбалу био је један од најбољих европских голмана у посљедњој деценији, који је у емотивној вези са српском тенисерком Олгом Даниловић, Јан Облак.

Претходних мјесеци Јана смо упознали као српског зета, а многи нису знали да он поред словеначког има и српско поријекло.

У опширном интервјуу датом за један словеначки медиј, пред меч са Србијом, Облак је говорио о својој мајци која је из Републике Српске, родбини која и даље живи тамо.

- Моја мајка је из Републике Српске и тамо имам баку коју радо посјећујем сваке године. Имам и рођаке, ујаке, тетке. То значи много за мене. У Словенији имам породицу по очевој страни, у Републици Српској породицу по мајци и поносан сам на обје стране. У Шкофјој Локи сам живио у насељу гдје има доста људи поријеклом из других република бивше Југославије, и ово је дио мене, за мене је то нешто нормално. Увијек сам са истом радошћу ишао код баке у Републику Српску или код баке у Словенију - никада ми није било питање ко ми је овдје дражи, за мене је све моје и свеједно ми је, испричао је Јан, преноси SeeSrpska.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана