Јагодић: Заоштрили смо конкуренцију

Дарко Драгичевић
Јагодић: Заоштрили смо конкуренцију

ДОБОЈ – Фудбалски клуб Слога репрезентативну паузу је искористио да освјежи своје редове и да појача конкуренцију у играчком кадру. Тако су Добојлије у своје редове довеле Тонија Јовића, Аднана Бербића (на позајмицу) и Јосипа Квесића.

Тренер Владо Јагодић желио је да заоштри конкуренцију у тиму, а добојски клуб ће напокон одиграти меч на свом терену и то у петак од 16 часова против Тузла ситија.

Квесић има 32 године, а посљедњи ангажман имао је у Шибенику, док је наступао још за Хајдук, Широки Бријег, Анталијаспор, Каршијаку, Жељезничар, Вараждин и Жилину. Са Слогом је потписао уговор до краја сезоне, с могућношћу продужетака сарадње. Квесић је желио да пронађе инострани ангажман, али како није пронашао квалитетно рјешење одлучио се за повратак у Премијер лигу БиХ.

Тренер Јагодић истиче да је он био жеља и на почетку сезоне.

- Дуго смо били у контакту са Квесићем и сигурно је да смо добили одлично појачање које ће додатно да заоштри конкуренцију уз лијеву страну. Искусан фудбалер који доноси додатну ширину. Већ сам сарађивао са њим у младој репрезентацији, тако да знам о каквом се квалитетном играчу и човјеку ради. Он је већ стигао у Добој и покушаћемо да га региструјемо већ до меча против Тузле који је у петак - истакао је Јагодић.

У Слоги су били принуђени да реагују са доселекцијом у тиму.

- Током припрема нисмо имали проблема у нападу, ефикасност је била на жељеном нивоу, али смо у уводним колима првенства БиХ показали слабости у том дијелу игре. Показало се да смо неефикасни да стварамо шансе, али нисмо их реализовали у довољној мјери и због тога смо адекватно реаговали и довели појачања која нам требају. Сигурно је да смо довођењем ових играча заоштрили конкуренцију, појачали тим и да смо спремни за наредна искушења у првенству. Мислим да ћемо у наредном периоду бити бољи него што смо били на отварању првенства, јача, полетнија и ефикаснија екипа. Само нам то може донијети резултат - истакао је тренер Јагодић.

Против Тузле у петак

Слога ће напокон одиграти меч на свом терену. Наиме, добојски клуб ће у уводном мечу 7. кола Премијер лиге БиХ  угостити Тузла сити на свом стадиону “Луке”. Добојски клуб је тражио помјерање меча, јер ће у сриједу имати заостали дуел, а екипа тренера Владе Јагодића је у досадашњих пет мечева стално била гост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана