Јагодић води Слогу ка опстанку

Д. П.
Јагодић води Слогу ка опстанку

ДОБОЈ - Искусни бањалучки стручњак Владо Јагодић нови је шеф стручног штаба премијерлигаша Слоге, а на клупи је наслиједио Зорана Ћургуза, који је послије пораза на гостовању код Жељезничара (1:4) у 23. колу смијењен.

Биће ово седми клуб из елите БиХ на чијој ће клупи сједити Јагодић, који је прије тога био кормилар Лакташа, бањалучког Борца, градишке Козаре, Челика из Зенице, тузланске Слободе и бијељинаког Радника. 

У богатој тренерској каријери био је три и по године селектор репрезентације БиХ до 21 године, а сједио је и на клупи прволигаша Српске, Љубића из Прњавора, те прволигаша Федерације БиХ, Јединства из Бихаћа и Звијезде Градачац. 

Радио је и суперлигашу Србије Јавор Матису, као и у црногорском ОФК Титограду, гдје је имао посљедњи ангажман. 

- Изузетно цијеним колегу Ћургуза са којим са у пријатељским односима. Цијеним његов рад, све што је учинио са Слогу. Селектирао је ову екипу, аа резултати морају бити одраз не само његовог рада, већ и залагања играча. Добојлије су у првом дијелу шампионата биле примјер свима, али је нешто кренуло низбрдо - нагласио је Јагодић.

Он се нада да ће промјена на клупи имати психолошки ефекат на екипу и да ће доћи серија бољих резултата.

- Увијек су смјене на клупи биле психолошка инјекција и углавном су позитивно дјеловале на екипу. Очекујем да и сада буде тако, а оно чему морамо тежити је да што прије дођемо на ниво игара, које је Слога пружала у првом дијелу сезоне - наставио је Јагодић.

Свјестан је да га очекује веома тежак да са дебитантској сезони Добојлија у Премијер лиги обезбједи опстанак.

- Разлика између седмопласиране Слободе и посљедњег Игмана је само три бода, тако да је свака утакмица за свих ових шест екипа веома битна. Сваки изгубљени бод на свом терену може бити кобан и тога морамо сви бити свјесни. Изазова се не бојим и вјерујем да ћемо успјети стићи до зацртаног циља - рекао је Јагодић.

Он је са Добојлијама јуче поподне већ одрадио први тренинг.

- Одлично познајем већину фудбалера, а неке од њих сан и тренирао, попут Николе Попаре и Ивана Ђорића са којима сам сарађивао у Раднику. Ова репрезентативна пауза ће нам свима добро доћи да се још боље упознамо и кренемо крупиним корацима ка опстанку - додао је Јагодић.  

Деби на клупи Слоге Владо Јагодић ће имати у 24. колу Премијер лиге БиХ када ће Слога на стадиону "Др. Милан Јелић" угостити Вележ. 

Ове двије екипе су се већ четири пута састале ове сезоне, два пута у Лиги и два пута у Купу БиХ. 

Добојлије су у првенству на свом терену славиле са 3:0, док су на гостовању играли неријешено, 2:2. 

У четвртфиналу Купа БиХ двије убједљиве побједе Мостараца, 3:0 на гостовању и 4:0 на домаћем терену.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана