Јагодић: Куп Српске утакмица сезоне

Д.Д.
Јагодић: Куп Српске утакмица сезоне

МОДРИЧА - Фудбалери добојске Слоге поразом су се опростили од навијача на условном домаћем терену у Модричи. Иако су два пута имали предност током утакмице, изабраници Владе Јагодића нису успјели да савладају Широки Бријег ни са играчем више.

Наиме, слично као у дуелу против Посушја примили су гол са играчем више и након тога никако  нису могли да запријете ривалу. У нападу се осјетио изостанак Момчила Мркаића који се повриједио пред дуел. Свих проблема је свјестан и тренер Владо Јагодић.

- Мислим да, реално, нисмо заслужили да изгубимо, а да ли смо заслужили да побиједимо, и то је питање. Остали смо без Момчила Мркаића на тренингу који је једини нападач и то се видјело. Али без обзира на то, постигли смо два гола. Рекао сам на полувремену играчима: "Дали смо два гола, али примамо два гола као мала дјеца". То већ постаје неподношљиво, радимо, уигравамо на тренингу како да ријешимо играча више и то не показујемо на терену. Умјесто да уведемо лопту на страну и убацимо у шеснаестерац, ми то не радимо, ево, већ три меча. Покушали смо са дефанзивцем Николићем и пребацили га у шпиц. У средини је Широки млада полетна екипа и успјели су да нас неутралишу. По овом терену се у средини не може ништа урадити, само шутевима и убацивањима, а ми нити смо шутирали нити смо убацивали. Заиста ми је жао што смо се од домаће публике опростили поразом. Међутим, можда је то реалност, имамо кадровске проблеме, много  болесних и повријеђених кључних играча -  истакао је Јагодић.

Слога још има дуел у Габели против ГОШК-а и финале Купа Републике Српске.

- У Габели ће шансу добити играчи са мањом минутажом да се докажу. Затим нам слиједи утакмица сезоне. Нажалост, правимо негативну причу пред финале Купа Републике Српске. Морамо да дигнемо главу и да се у наредним данима спремимо и донесемо трофеј у Добој. Сигурно је да имамо проблема у офанзивном дијелу, гдје нема Видића, Мркаића, Веселиновића, Караћа, али морамо да се дигнемо из ове ситуације и освојимо Куп Српске јер га Слога нема у својим витринама и тако заокружимо ову сезону - поручио је Јагодић.

СЛОГА  (Д)                    2 (2)

ШИРОКИ БРИЈЕГ         3 (2)

Стријелци: 1:0 Квесић у 5, 1:1 Багарић у 8, 2:1 Брновић у 16, 2:2 Матић у 31, 2:3 Багарић у 78. минуту.

Стадион: "Др Милан Јелић" у Модричи.

Гледалаца: 200.

Судија: Данијел Перић (Бијељина) 7.

Жути картони: Омић (Слога, Добој), Тараба, Ћавар, Баришић (Широки Бријег).

Црвени картони: Иван Прањић (Широки Бријег) у 71. минуту, Маријан Ћавар (Широки Бријег) у 85. минуту.

Играч утакмице: Илија Багарић (Широки Бријег) 7,5.

СЛОГА (ДОБОЈ): Шћекић 6,  Николић 6, Омић 5,5 (од 38. минута  Попара 6),  Реџић 6, Божичковић 6 (од 72. минута Батар -), Перковић 6, Мрзић 5,5 (од 46. минута Н. Дујаковић 6), Милановић 5,5,  Брновић 6, Квесић 6, Варга 6. Тренер: Владо Јагодић.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Пуљић 6, Прањић 6,5, Баришић 6 (од 64. минута Томић -), Машић 6, Багарић 7, Марковић 6,5 (од 53. минута Јелић 6,5), М Матић 6,5, Ф. Матић 6,5 (од 67. минута Чинеду -), Буљан 6,5, Тараба 5,5 (од 53. минута Краљевић 6),  Ћавар 6 (од 67. минута Цапан -). Тренер: Борис Панџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана