„Ја сам дефанзивни тренер који има много среће“: Владан Милојевић одговорио на критике

ГС
„Ја сам дефанзивни тренер који има много среће“: Владан Милојевић одговорио на критике

Тренер Владан Милојевић говорио је о томе како би Црвена звезда могла да изгледа на прољеће дотакавши се стила по којем је остао препознатљив.

Црвена звезда је под Милојевићем у првом мандату играла на резултат, чврсто, затворено, често неатрактивно, али је постигла више него што је ико очекивао.

Овог пута на располагању ће имати далеко потентнији састав и отуда ће бити интересантно како ће сав тај потенцијал да имплементира у своје замисли.

Дио јавности и даље вјерује да ће и оваква Звезда играти дефанзивно сада када се Милојевић вратио, а он на то одговара својом биографијом.

– Ја сам дошао са ореолом дефанзивног тренера и први пут, иако сам са Панионикосом играо плеј-оф, више од половине првенства сам био други иза Олимпијакоса. Тада смо остварили 16 победа, што је био историјски резултат. Са Чукаричким сам био трећи. Узели смо Куп, дали највише голова у лиги, примили најмање… На све те чињенице, ја сам дефанзиван тренер. ОК, немам проблем са тим, јер се код нас реч дефанзива употребљава када је неко дисциплинован у игри. Дисциплина и дефанзива немају никакве везе. Код нас се прича о ономе шта желиш да видиш у датом тренутку, то је саставни дио нашег перформанса. Ако ти је неко леп, ти ћеш то рећи без да га погледаш. Може мене неко да доживљава као дефанзивца, али ја говорим само о чињеницама – рекао је Милојевић у интервјуу за Моцарт спорт.

О свом „дефанзивном“ стилу, помало иронично, каже:

- У ствари, ја сам дефанзивни тренер који има много среће. Много више него што је други имају. То је најтачнија дефиниција – казао је.

То, ипак, није био крај његовог описа себе. Иронично је и завршио.

– Не, ја када сам се родио, мајка ми је рекла да не морам ништа да радим у животу, јер сам ја срећно дијете. Дакле, нисам рођен под срећном звездом, него сам ја рођен са срећом. Сада нећемо о тој дефиницији среће, много је широк појам. Право је питање зашто баш ја имам среће. Али хајде нећемо више о томе – закључио је он, а преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана