Иван Обрадовић, некадашњи репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Антић без подршке ФСС у Јужној Африци

Дејан Кондић
Иван Обрадовић, некадашњи репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Антић без подршке ФСС у Јужној Африци

БАЊАЛУКА - Некадашњи фудбалер Партизана и репрезентативац Србије Иван Обрадовић био је гост Бањалуке и то је била сјајна прилика да се мало подсјетимо његове каријере и упитамо га за даље планове.

Некада одлични лијеви бек од прошлог љета не игра фудбал, а званично је од фебруара у пензији. У разговору за “Глас Српске” истакао је да су двије “ст(р)анице” обиљежиле његову каријеру, Партизан и репрезентација Србије са којом је играо на Мундијалу у Јужној Африци, сада већ далеке 2010. године.

- То је круна свега. Радомир Антић ме је након добрих игара у Партизану позвао у национални тим, дао ми је битну улогу, стартера. То је био дечачки сан, отићи на Мундијал. Колико играча на свету није отишло на Светско првенство. Поносан сам на све што је било. Могло је боље, али имао сам привилегију да се надмећем са најбољима на свету. Мислим да нам се није дало у Јужној Африци да направимо бољи резултат, јер је већ од самих припрема кренуло лоше на релацији селектор Антић - Савез, а то се пренело на припреме и само првенство. Касно смо се пробудили и не да ти ни онај “од горе” да идеш даље. Када сви нису на истим таласним дужинама, онда то не може ни да функционише, тако да је то био разлог зашто ништа нисмо урадили, а мало нам је фалило - признао је Обрадовић.

Млади фудбалски пензионер посебно је цијенио Радомира Антића, за којег истиче да је специјална фигура у његовој каријери и животу.

- Он је знао у правом тренутку да вам каже оно што вам је тад најпотребније. Извлачио је најбоље из нас. Жао ми је што на Мундијалу није имао већу подршку, да одемо далеко. Нисам ни стигао да му захвалим за све што је учинио за мене - рекао је Обрадовић.

За репрезентацију Србије одиграо је 20 утакмица и постигао један гол, октобра 2008. године против Аустрије у квалификацијама за Мундијал 2010.

- Кога год сретнем, ко год се сећа, сви ме питају за тај гол, људи га баш памте. На њега сам и ја јако поносан и то ме прати - нагласио је Обрадовић.

Иван је у два мандата по двије године носио дрес вишеструког српског шампиона. Партизан је, како сам каже, његова највећа љубав.

- Моја генерација '88 је заиста била сјајна и та генерација је поосвајала све живо што може да се освоји. Доста нас је било у првом тиму, што је велика ствар. Најлепше ми је наравно било у Партизану. Све остало је посао, али највише сам уживао играјући за Партизан - истакао је Обрадовић.

Породица

Након завршетка играчке каријере Обрадовић ужива са породицом и настоји да што више путује.

- Од априла донедавно сам путовао са породицом, обилазио пријатеље из разних крајева где сам играо. Испуњава ме да будем са клинцима и да уживам са њима. Видећемо да ли ћу даље кренути неким тренерским путем, за сада имам то у плану - открио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана