Иван Голац, некадашњи фудбалер Манчестер ситија: Интер ће освојити Лигу шампиона

Анадолија
Foto: Анадолија

БЕОГРАД - Један од најомиљенијих играча и тренера Партизана свих времена Иван Голац почетком осамдесетих година бранио је боје Манчестер ситија, али је рекао да према данашњем саставу који са клупе води Пеп Гвардиола нема апсолутно никакву емоцију.

„Никада у животу нисам навијао за Реал Мадрид, али сам прије неколико дана ухватио себе у ситуацији да ми је драже да прођуШпанци него Манчестер сити. Једноставно, начин на који гвардиолина екипа доминира последњих неколико година у Енглеској, коси се са мојом животном и спортском филозофијом. Потрошите милијарду и по евра да бисте освојили титулу у својој земљи. Па то и није неки нарочити подвиг. Европа је једино мјерило и уколико не побједе Интер у Истанбулу, поново ће цијела сезона пасти у заборав", истакао је Голац, искусни стручњак који је бранећи боје Саутемптона, Борнмута и Ситија, оставио дубок траг на Острву.

Далеко од тога да Голац не поштује лик и дјело Пепа Гвардиоле, али тврди да методи шпанског тренера немају никакве везе са начином рада и размишљањем менаџера старог кова.

„За мене је Брајан Клаф појам менаџера. Човјек узме Дерби, па га уведе у Прву лигу. Узме Нотингем Форест, па га уведе у елитни ранг и онда два пута заредом освоји Куп шампиона. О чему ми причамо? То су били прави менаџери. Лори Мекменеми, рецимо. У Саутемптону је било много звучних имена и свако од нас држава за себе. Замислите на једном месту Кевин Киген, Алан Бол, Питер Шилтон, Чарли Џорџ, Дејв Вотсон, Џо Џордан, Алан Кертис... Треба их контролисати и водити. Е, то је мудрост. Ово данас је све некако вјештачки, ван мог миљеа и зато ми је у полуфиналу било свеједно. Са једне стране Сити, као неки странац према коме не осјећам никакву емоцију, са друге Реал који ми уопште није симпатичан. Било је нека побиједи ко хоће", причао је Голац.

Побиједио је Сити и то веома убједљиво, али ће у финалу имати за противника силно мотивисани Интер.

„Мислим да ће Интер освојити Лигу шампиона. Искрено, очекивао сам финале Реал-Милан, имајући у виду огромно искуство које ова два тима имају у најквалитетнијем клупском такмичењу. Међутим, Милан је разочарао, Интер их је просто демолирао у обе утакмице. Инзагијева екипа има велике шансе, управо из разлога што их цјелокупна фудбалска јавност види као тоталне аутсјдере. Пракса нас учи да у великим финалима није баш захвално бити апсолутни фаворит. Обе екипе су у идеалном тренутку темпирале форму, играју модеран и атрактиван фудбал, ово би могло да буде једно од најбољих финала Лиге шампиона свих времена", мишљења је Голац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана