Италија, Чешка и Словенија избориле пласман на ЕУРО

Танјуг
Foto: Taнјуг/AP

Фудбалска репрезентација Италије изборила је пласман на Европско првенство које ће наредне године бити одржано у Њемачкој, пошто је вечерас у Леверкузену одиграла без голова са Украјином у мечу посљедњег кола групе Ц квалификација за континентални шампионат.

Италија је освојила друго мjесто у групи са 14 бодова, колико има и трећепласирана Украјина, али су "азури" изборили пласман на ЕП због бољег међусобног скора. Украјина ће играти у плеј-офу за пласман на ЕУРО.

Прво мjесто на табели групе Ц освојила је Енглеска са 20 бодова. Енглеска је још раније изборила пласман на ЕП, а вечерас је у Скопљу одиграла 1:1 са Сjеверном Македонијом. Домаћи су повели голом Ениса Бардија у 41. минуту, а изједначио је Хари Кејн у 59. Северна Македонија је освојила четврто мjесто са осам бодова, док је Малта посљедња без бодова.

Чешка је вечерас у мечу групе Е на свом терену побиједила Молдавију 3:0 и изборила пласман на ЕП 2024. Голове за Чешку постигли су Давид Дудера у 14, Томас Шори у 72. и Томас Соучек у 90. минуту. Молдавија је меч завршила са фудбалером мање, пошто је у 55. минуту искључен Владислав Бабогло. Албанија и Фарска Острва су одиграли без голова.

Албанија је прва на табели са 15 бодова, колико има и другопласирана Чешка. Ове двије селекције ће играти на ЕП, док ће трећепласирана Пољска са 11 бодова у плеј-оф. Молдавија је четврта са 10 бодова, док су Фарска Острва посљедња са два бода.

Фудбалска репрезентација Словеније је изборила вечерас пласман на ЕП 2024. из групе Х. Словенија је вечерас на свом терену побиједила Казахстан 2:1. Словенија је повела голом Бењамина Шешка из пенала у 41. минуту, а изједначио је Рамазад Оразов у 48. минуту. Побједу Словенији донио је Бењамин Вербич у 86. минуту.

Данска је поражена од Сјеверне Ирске 2:0, док је Финска у гостима савладала Сан Марино 2:1.

Прво мјесто на табели освојила је Данска са 22 бода, док је Словенија друга са такође 22. Ове двије селекције играће на ЕП 2024. Финска је трећа са 18, колико има и четвртопласирани Казахстан. Ове двије репрезентације играће у плеј-офу за пласман на ЕП 2024. Сјеверна Ирска је пета са девет, док је Сан Марино посљедњи без бодова.

УЕФА ће сутра по завршетку квалификација саопштити коначан списак репрезентација која ће играти у плеј-офу за пласман на ЕП 2024.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана