Историјски успјех, Борац пред уласком у Лигу Европе

Дарко Драгичевић
Историјски успјех, Борац пред уласком у Лигу Европе

БАЊАЛУКА – Славe Бањалука и Републикa Српска! Фудбалери Борца направили су историјски успјех и пласирали су се у плеј-оф Лиге Европе пошто су реваншу трећег кола квалификација савладали шампиона Фарских Острва КИ Клаксвик 3:1.

Ноћ за памћење на Градском стадиону! Борац је остварио жељени резултат у другој утакмици и дошао до плеј - оф фазе Лиге Европе. У наредном колу играју против мађарског Ференцвароша за пласман у групу Лиге Европе.

Прва утакмица игра се 22. августа на ”Групама Арени” у Будимпешти, док је реванш највјероватније на бањалучком Градском стадиону заказан за седам дана касније. Чак и у случају пораза у том двомечу Бањалучани ће наставити тамичење у Европи и то у групној фази Лиге Конференција, гдје су самим пласманом зарадили 3.1 милион евра. 

Послије уводног испитивања снага први су запријетили домаћи у 16. минуту, али је ударац Јове Лукића изблокиран и лопта је отишла у корнер. Послије убацивања из угла, Давид Чавић је петом проиграо Николу Срећковића, који је са лијеве стране искоса по земљи савладао голмана гостију Марка Фабрицијуса Јенсена.

У наставку првог дијела изгледне прилике за Бањалучане имали су Лукић у 32. и капитен Срђан Граховац у 44. минуту, али се резултат није мијењао.

Борац је био бољи ривал, али је у 53.минуту још једном показао слабост у брањењу прекида. Први озбиљнији напад гости су крунисали голом, а након убацивања на мјесту је био Дени Павловић који је неометан донио изједначење.

Никола Срећковић је још једном затресао мрежу ривала али је гол на интервенцију из ВАР собе поништен због недозвољене ситуације. Услиједио је велики притисак Борца, који је кренуо по други гол али се истакао сјајним одбранама истакао Марк Јенсен.

Просто је чудо шта је све одбранио голман Ки Клаксвика. У 69.минуту имао је двије сјајне интервенције. Прво је одлично одбранио покушај Јураја Каролине, да би у наставку зауставио и ударац Зорана Квржића. Шест минута касније још једном се истакао чувар мреже гостију након покушаја Срђана Савића.

Ипак и он је био немоћан у 83.минуту. Есмир Хасукић је одлично одложио лопту управо за Савића који је прецизним ударцем погодио за 2:1 и ерупцију одушевљења на Градском стадиону. Упркос потпуној доминацији домаћи тим није успио да постигне гол до краја меча па се отишло у продужетке.

И одмах на старту ново славље. Барт Мајерс је погодио на кон убацивања  за 3:1 па је Градски стадион опет „прокључао“ јер је Борац дошао до толико жељеног резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана