Историја се пише у Теслићу

Д.К.
Историја се пише у Теслићу

ТЕСЛИЋ - Први, историјски 3x3 турнир у фудбалу, у Републици Српској почиње данас у Теслићу и траје до недјеље. Овај нови формат фудбала, инспирисан 3×3 баскетом, доноси узбуђење на посебно опремљеном терену.

Екипа се састоји од три играча и једне замјене, а мечеви трају два пута по осам минута. Очекује се да ће се овај турнир проширити на остале градове и општине у Српској. Побједници локалних турнира имаће прилику да се такмиче на међународном нивоу у наредним годинама.

Челни човјек теслићког турнира, Ђорђе Шкребић за "Глас Српске" истакао је да је све спремно за почетак турнира, који је предвиђен у 16 часова.

- С обзиром да је ово ново такмичење код нас у Републици Српској, да се одржава први пут, владала је велика заинтересованост на локалном, али и на нивоу цијеле Српске, односно БиХ.  Имамо пријаљених по 16 јуниорских и сениорских екипа. Игра се прво групна, па елиминациона фаза. Имамо богат наградни фонд. Побједничка екипа у сениорској конкуренцији освојиће новчану награду од 1500 марака, док ће најбољи јуниорски састав бити богатији за 800 КМ. Након Теслића, караван 3x3 фудбала сели се у Прњавор, а мислим да ће кроз коју годину освојити цијелу Републику Српску - рекао је Шкребић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана