Интер треба да потврди добре резултате

Г.С.
Интер треба да потврди добре резултате

МИЛАНО - Интер дјелује моћно, ауторитативно у Серији А, једном руком је већ близу “скудета”. У Лиги шампиона такође “брани” друго мјесто, а све те добре резултате жели да потврди против увијек неугодног мадридског Атлетика.

“Ђузепе Меаца” чека спектакл, дерби цијеле ове рунде најелитнијег европског клупског такмичења. Својим играма у досадашњем току сезоне “нероазури” су показали да су најбоља екипа у Италији, а и у Лиги шампиона су изгледали сјајно и с разлогом имају огромна очекивања и у овом такмичењу. Без већих потешкоћа обезбиједили су пласман у осмину финала, са чак осам бодова вишка у односу на Бенфику и Салцбург и са играма које пружају од почетка сезоне имају улогу фаворита у овом двомечу. С друге стране Атлетико ове сезоне игра с промјењивим успјехом. На тренутке дјелује моћно на терену, а онда доживи неуспјех када се најмање нада. У Лиги шампиона дефинитивно се очекује да “јорганџије” у 2024. години буду тврд орах. Одбрана Мадриђана у којој доминира Хосе Марија Хименез добро изгледа, због чега се на “Меаци” може очекивати тврда утакмица у којој би нијансе могле одлучивати. Антоан Гризман одлично игра у нападу па повреда Алвара Морате не би требало да превише поремети игру “црвено-бијелих”. Дијего Симеоне биће лишен услуга и Сезара Аспиликуете, Габија Паулисте, Томе Лемара и Витола. Код домаћих неће бити Франческа Аћербија.

Занимљиво ће бити и у Ајндховену, гдје ПСВ дочекује Борусију из Дортмунда. Домаћа екипа бриљира у холандском првенству ове сезоне, а успјела се пробити и међу 16 најбољих тимова Европе. Сада сања о пласману у четвртфинале, баш као у својим најбољим данима. ПСВ за успјешну сезону може захвалити одличној игри у нападу. Искусни Лук де Јонг даје голове из седмице у седмицу, а Јохан Бакајоко бриљира на крилу и дефинитивно ће га већ сљедећих љета покушати уграбити неки од богатих европских клубова. С друге стране Борусија је пријатно изненадила својим наступима током јесени, када је у “групи смрти” освојила прво мјесто, испред ПСЖ-а, Милана и Њукасла. Сада “жуто-црни” желе да докажу да то није била случајност. У домаћем тиму вечерас неће бити Ное Ланга, који је повријеђен, а из истог разлога гости ће бити лишени услуга Карима Адејемија, Себастијана Алеа и Феликса Нмече. Оба сусрета почињу у 21 час.

Повратак Јовановића

Најбољи српски судија Срђан Јовановић враћа се у Лигу шампиона. Он је изабран за главног судију меча ПСВ Ајндховена и Борусије Дортмунд. Помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић, а четврти судија ће на овом мечу бити Новак Симовић. Јовановић је ове сезоне судио на само једном мечу Лиге шампиона и то на дуелу Унион Берлина и Браге у групној фази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана