Интер надокнадио три гола заостатка, Реал славио против Наполија

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Завршено је и преосталих шест утакмица 5. кола Лиге шампиона, а у дербију вечери на "Сантјаго Бернабеу" Реал Мадрид је савладао Наполи резултатом 4:2 (2:1).

Голове за Реал постигли су Родриго у 11, Џуд Белингем у 22, Николас Паз у 84. и Жоселу у четвртом минуту надокнаде времена. Стријелци за госте били су Ђовани Симеоне у деветом и Франк Агуиса у 47. минуту.

У истом термину, Брага и Унион Берлин су ремизирали резултатом 1:1 (0:1), што је оставило неке неразјашњене ствари пред посљедње коло у овој групи. Унион је повео у 42. минуту поготком Робина Госенса, а изједначио је Алваро Ђало у 52. Фудбалери Браге су од 30. минута играли са фудбалером мање, пошто је искључен Сику Ниакате.

Реал је убједљиво први у групи Ц са максималних 15 бодова, а Наполи је остао на седам. Брага сада има четири бода и побједом у Напуљу би могао да избаци шампиона Италије. Унион Берлин је остао на два освојена бода, а иако и даље има шансу да дође до Лиге Европе, своју шансу је пропустио ове вечери у "каменолому".

Фудбалери Арсенала изборили су пласман у осмину финала Лиге шампиона пошто су вечерас у Лондону побиједили Ланс 6:0 у мечу петог кола групе Б најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Голове за Арсенал постигли су Каи Хаверц у 13, Габријел Жезус у 21, Букајо Сака у 23, Габријел Мартинели у 27, Мартин Одегард у 45+1. и Жоржињо у 86. минуту. ПСВ је раније вечерас у гостима побиједио Севиљу 3:2.

Фудбалери Арсенала су обезбиједили прво мјесто у групи са 12 бодова и пласман у осмину финала ЛШ. ПСВ је други са осам, али је и клуб из Ајндховена изборио пласман у нокаут фазу ЛШ. Ланс је трећи са пет бодова, док је Севиља посљедња са два.

Бајерн и Копенхаген одиграли су у Минхену без голова у мечу групе А. Галатасарај и Манчестер јунајтед су раније вечерас у Истанбулу ремизирали - 3:3.

Прво мјесто на табели држи Бајерн са 13 бодова. Клуб из Минхена је још раније изборио пласман у осмину финала Лиге шампиона. Копенхаген је други са пет, колико има и трећепласирани Галатасарај. Манчестер јунајтед је посљедњи са четири бода.

Фудбалери Бенфике и Интера одиграли су неријешено 3:3 (3:0) у петом колу групе Д Лиге шампиона.

Интер је успио да надокнади три гола заостатка и да на крају узме бод на гостовању, па ће тако посљедња рунда у овој групи одлучити ко ће са које позиције проћи даље.

Сва три гола за Бенфику постигао је Жоао Марио у петом, 13. и 34. минуту. Стријелци за госте били су Марко Арнаутовић у 51, Давиде Фратези у 58. и Алексис Санчез у 72. минуту из пенала. Бенфика је утакмицу завршила са фудбалером мање, пошто је у 86. минуту искључен Антонио Силва.

Реал Сосиједад и Салцбург одиграли су без голова у другом мечу петог кола групе Д. У стартној постави Салцбурга били су српски репрезентативци Страхиња Павловић и Петар Ратков. Павловић је замијењен на полувремену, док је Ратков изашао из игре у 62. минуту. Алекса Терзић није играо због повреде.

Реал Сосиједад је први на табели са 11 бодова, колико има и другопласирани Интер. Ова два клуба раније су изборила пласман у ЛШ. Салцбург је трећи са четири бода, док је Бенфика посљедња са само једним бодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана