Иницијатива Бинић-Мамић: Покретање регионалне јуниорске лиге у фудбалу

Жарко Марковић
Foto: Д.К.

ПАЛЕ - Бивши први човјек загребачког Динама Здравко Мамић најавио је данас на Јахорини покретање иницијативе за оснивање регионалне фудбалске јуниорске лиге у којој би учествовали клубови из свих земаља бивше Југославије.

Учествујући на једном од панела на Јахорина економском форуму, Мамић је, након што је идеју о јуниорској лиги поменуо други учесник панела, бивши фудбалер Драгиша Бинић, рекао да ће искористити сва своја познанства, утицај и контакте да ова идеја добије званичну форму.

- Нека то буде Бинић-Мамић иницијатива - рекао је Мамић.

Он је додао да је прије 20 година био жесток заговорник оснивања регионалне фудбалске лиге због чега је често био на удару екстремистичких група у Хрватској.

- Због тога су ме звали четником и Србином. Данас мислим другачије. Не треба нам више сениорска регионална лига кад наши клубови учествују редовно у Лиги шампиона, Лиги Европе и Лиги конференције. Ова Бинићева идеја је одлична и потребно је учинити све да заживи. Ми данас имамо међународни јуниорски турнир на Златибору који је добро промовисан и на којем се игра одличан фудбал. Зашто не би ту причу претворили у лигу - рекао је Мамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана