Играчи Борца растерећени пред дерби 24. кола првенства БиХ

Дарко Пашагић
Играчи Борца растерећени пред дерби 24. кола првенства БиХ

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца растерећено дочекују дерби 24. кола, али и цијелог трећег круга шампионата у којем у суботу од 16 часова на Градском стадиону у Бањалуци дочекују мостарски Зрињски.

Дуел јесењег првака и лидера на табели против актуелног шампиона привлачи велику пажњу и очекује се велики број љубитеља фудбала на овом сусрету, који би могао још једном да потврди потпуну доминацију “црвено-плавих” ове сезоне. Изабраници Винка Мариновића девет кола прије краја шампионата имају чак 12 бодова предности у односу на Мостарце. Уз све то наруку им иде и бољи међусобни скор против Зрињског ове сезоне (0:0 на Градском стадиону, 1:0 на стадиону “Под Бијелим бријегом”). Уз све то Бањалучани су у готово невјероватној серији од 22 премијерлигашка сусрета без пораза, а у њима су забиљежили 18 побједа и четири ремија.

Тренер Винко Мариновић истиче да је екипа осам дана тренирала у готово комплетном саставу и да се додатно уиграла. Једино је недостајао млади Стефан Марчетић због повреде.

- Пауза нам је добродошла да се окупимо и радимо на миру у комплетном саставу те да се додатно уиграмо за финиш сезоне. Очекује нас још један дерби. Зрињски је веома квалитетна екипа, очекујем да одиграју још отвореније него у Мостару. Због тога очекујем веома квалитетан меч. Позвао бих публику да дође у што већем броју да нам пружи подршку и да ћемо се одужити добром партијом - истакао је тренер Мариновић.

Биће ово други окршај двије најбоље премијерлигашке екипе у овом мјесецу. У првом одиграном, 10. марта у Мостару Борац је славио голом младог Давида Вуковића и била је то прва премијерлигашка побједа Бањалучана над Зрињским у Мостару, која је већ тада најавила да су “црвено-плави” на добром путу да дођу до треће титуле у историји.

Јован Нишић истиче како екипа жели да настави у истом ритму у којем је и отишла на паузу.

- Имали смо заиста сјајан низ пре паузе тако да желимо да га наставимо. Одрадили смо добро у овом периоду, додатно се спремили тако да очекујемо у добром расположењу дерби. Зрињски је квалитетан тим, очекујем прави дерби и биће нам потребна подршка публике да бисмо дошли до победе коју сви прижељкујемо. Сигуран сам да ћемо сви дати максимум како би славили - рекао је Нишић.

Међусобни скор

Суботњи окршај у Бањалуци између Борца и Зрињског биће јубиларни, 40. у премијерлигашкој конкуренцији. У претходних 39 клуб из Републике Српске остварио је 14 побједа, шест ремија и 19 пораза уз гол-разлику 40:52. У досадашњем 21. дуелу у којима су били домаћини “црвено-плави” су славили 13 пута, четири дуела завршена су неријешено, док су исто толико пута Мостарци тријумфовали. Гол-разлика је 30:18 у корист Борца. У 18 мостарских окршаја гости су славили једном, два пута играли неријешено и 15 пута су поражени (гол-разлика 10:34).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана