Игор Мирковић, футсалер Борца, за “Глас Српске”: Сљедеће сезоне напад на врх табеле

Дејан Кондић
Игор Мирковић, футсалер Борца, за “Глас Српске”: Сљедеће сезоне напад на врх табеле

Иза футсалера Борца је турбулентна сезона у којој су први пут играли Премијер лигу. Оно што је најбитније, циљ звани опстанак у лиги је остварен. Наредне године амбиције “црвено-плавих” биће пуно веће, а биће лакше оствариве уз останак најбољег играча Игора Мирковића.

Мајстор на “петопарцу” и ове године је показао класу. Својим головима и луцидним потезима дизао је на ноге публику у “Борику”, али и изазивао поштовање ривалских присталица. У разговору за “Глас Српске” признао је да је свима у клубу лакнуло што су успјели изборити опстанак у друштву најбољих те је најавио да ће у наредној сезони Борац бити конкурентан за сам врх табеле.

- Можда сад дјелује нереално, јер Мостар, Радник и још неке екипе имају велике буџете. Међутим, кренули смо у припрему за сљедећу сезону. То охрабрује у односу на претходне године.

Финансије су на првом мјесту и оне све одређују. Имамо доста наших играча у другим клубовима, заједно смо на турнирима, дружимо се и ако финансије ријешимо мислим да је сасвим реално да се укључимо у борбу за сам врх табеле. Нећу да обећавам трофеје сада, али да ћемо бити бољи у сљедећој то сигурно. Имаћемо боље услове, бољу екипу, нећемо зависити од тога ко игра велики фудбал. Дићемо клуб на пуно виши ниво - поручио је Мирковић.

ГЛАС: Како бисте описали тек завршену сезону?

МИРКОВИЋ: Искрено, било је тешко, напето, али успјели смо да остваримо зацртани циљ, да опстанемо у друштву најбољих.

Знамо да је прва сезона увијек тешка и да је најбитније да се опстане у Премијер лиги БиХ. Ка успјеху нас је носила љубав према овом клубу, граду, футсалу. Сложно и уз божију помоћ смо успјели.

ГЛАС: Завршница је била посебно стресна.

МИРКОВИЋ: Посљедњих пет кола нам је свака утакмица била бити или не бити. Против Салинеса у Бањалуци нам је било посебно важно да славимо. Добили смо 2:0, али невјероватно је какве смо шансе промашивали. Одиграо сам стварно пуно утакмица у каријери, али не памтим да је на једној утакмици промашен толики број шанси, погођен толико пута оквир гола, али успјели смо, иако смо стрепили до посљедњег секунда.

ГЛАС: Коло прије краја у Бијељини, против шампиона Радника, завршили сте посао. Како је изгледала та утакмица вама играчима?

МИРКОВИЋ: Радник је ушао растерећено, знали смо да ће тако бити, да ће вјероватно хтјети да очисте картоне и да пруже шансу неком млађем играчу... Ми смо се скупили, знали смо да нам је то одлучујућа утакмица. Играмо исти стил, са вишком играча. Били смо стрпљивији, искористили њихове грешке и послије је било лакше па смо рутински привели меч крају.

ГЛАС: Сезона је била веома чудна, ишли сте од раја до пакла и назад.

МИРКОВИЋ: Сезону смо чудесно отворили, добили неке ривале који су објективно бољи од нас. Кући смо играли одлично, а и у гостима смо играли јако добро. Публика је препознала наше залагање и свидјело им се како играмо и људи су масовно долазили. Играо сам у свим бањалучким клубовима, у Сократесу и Полицајцу, али Борац је нешто посебно, мамац за публику.

Касније је дошао пад, имали смо проблема унутар клуба. Све се скупило, дошла је криза резултата, играли смо и са малим бројем играча. Када смо видјели да је враг однио шалу сјели смо, погледали се у очи и одлучили да не желимо бити ти који ће Борац избацити у нижи ранг. Дали смо максимум послије и успјели остварити циљ.

ГЛАС: Шта је било пресудно да успијете?

МИРКОВИЋ: Доста нас игра заједно, преко 15 година, што у клубовима, што на турнирима и све смо прошли, знали смо да имамо квалитет, издигли смо се изнад свега, запели и изборили опстанак. Љети и зими одиграмо преко 30 турнира, рецимо 150 утакмица одиграмо љети, знамо се у душу, тачно знамо ко гдје стоји, то је наша предност.

Срце каже да

ГЛАС: Остајете ли и наредне сезоне у Борцу?

МИРКОВИЋ: Цијели живот сам играо велики фудбал, али мали фудбал - данас је футсал моја љубав. Шта сам радио за футсал мислим да није нико, играо сам финале “Борика”, а већ сутрадан мечеве Премијер лиге. То је јаче од мене. Знам да није било професионално, можда због тога и нисам направио неку већу каријеру у великом фудбалу, али не жалим. Ово сам радио из љубави, од срца, спонтано. Надам се да ћу изгурати још једну сезону и кад направимо бољу причу да пробамо напасти врх наредне сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана