Хулигани режирали хорор у Севиљи (VIDEO)

GS
Foto: X.com

Сва пажња љубитеља шпанског фудбала овог викенда биће усмјерена према финалној утакмици овосезонског издања Купа Краља у којој се састају Атлетик Билбао и Мајорка, а одличну атмосферу засјениле су немиле сцене уочи меча.

Наиме, једна група навијача Билбаа је дошла до фан зоне навијача Мајорке и изазвала сукоб у којем су летјеле чаше, бакље и столице.

Ситуација се смирила тек доласком полиције која је привела оне најпроблематичније.

Иначе, борба за трофеј ће се одиграти на стадиону Ла Картуја у Севиљи.

Мајорка лови своју прву титулу након 21 године, док екипа из Билбаа на то чека чак четири деценије.

Навијачи Атлетика су уочи утакмице извршили инвазију на Севиљу, а према неким процјенама већ сад их је стигло чак око 70.000.

У току данашњег дана у Севиљи би их могло бити и више од 100.000, а на Атлетиковом Сан Мамесу ће се на заједничком гледању утакмице скупити још око 50.000 навијача.

У Севиљи је тако завладала права слављеничка атмосфера међу присталицама клуба из Билбаа, а занимљиво да готово половина њих уопште нити нема улазнице за вечерашњу утакмицу, преноси Кликс.

 

Unos 40-50 "aficionados" del Athletic de Bilbao han lanzado mesas, sillas y bengalas contra los aficionados del Mallorca. Había niños. Repugnante el comportamientos de muchos aficionados vascos hoy en Sevilla. pic.twitter.com/4QJDPF7sXQ

— Borja Jiménez (@borjajimenezd) April 6, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана