Хрватска у страху: Општа мобилизација у Загребу

ГС
Хрватска у страху: Општа мобилизација у Загребу

Фудбалери Динама у уторак од 21 сат дочекују АЕК у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

Нажалост због трагичног догађаја и убиства младог навијача грчког тима, Михалиса Кацуриса у Атини пре седам дана, сви су у страху од евентуалне освете грчких навијача.

Утакмица због велике трагедије није ни одиграна, а читава Хрватска сада је на ногама, а посебно Загреб.

Полиција ће имати пуне руке посла, пошто је утакмица проглашена за високоризичну.

Навијачима АЕК-а забрањено да дођу на утакмицу у Загреб, мада нико не може да гарантује да се то заиста неће и догодити.
План око обезбеђења фудбалера АЕК-а и одржавања реда и мира око "Максимира" је већ направљен.

" План осигурања осим темељне, интервентне и специјалне полиције укључује и ангажман полицајаца специјализованих за навијачку проблематику. Они делују у цивилу и имају задатак да посматрају стадион и његову околину, као и могуће тачке окупљања Динамових навијача. Као секундарне снаге, биће ангажовани полицајци из криминалистичког одсека, пре свега због обраде приведених навијача ", рекао је криминалистички стручњак, Крешимир Антолиц

Занимљиво је да ће се посебна пажња обратити и на држављање из Италије и Француске који ће боравити у Загребу. Разлог је тај што су навијачи Ливорна и Марсеља у братским односима са присталицама АЕК-а.

Ризик наводно постоји и од злоупотребе дрона, због чега ће такође бити ангажована специјална јединица полиције која би могла да реагује у случају напада.

Хрвати се подсећају 2015. године када је у околини стадиона нађен дрон са сузавцем, који је покушао да надлети "Максимир", али је пао.
Такође посебна пажња биће усмерена ка северној трибини, на којој ће бити смештени Бед Блу Бојси, због њиховог потенцијално агресивног деловања.

"Хрватска полиција и Динамо су као организатор имали низ утакмица које су биле високоризичне и све је прошло у реду. Верујем да ће и сада бити тако, јер сви у сигурносном ланцу имају више него довољно знања и искуства да све прође без проблема" , објаснио је Антолић.

Реванш утакмица на програму је 19. августа у Атини.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана