Хрвати на СП-у зарадили енормно богатство, финале би им донијело рекордан износ

ГС
Хрвати на СП-у зарадили енормно богатство, финале би им донијело рекордан износ

Фудбалска репрезентација Хрватске пласирала се у полуфинале Свјетског првенства гдје ће у сриједу играти против Аргентине, а Ватрени су тим успјехом додатно повећали зараду од учешћа на Мундијалу.

Пласман у осмину финала ХНС-у је донио зараду од 12,5 милиона еура, затим се проласком у четвртфинале та цифра повећала на сјајних 16,5 милиона еура, а с обзиром да игра полуфинале и да ће у најгорем случају бити четврти на свијету, Хрвати ће минимално инкасирати 24 милиона еура.

Побједник Свјетског првенства зарадиће 40 милиона еура, другопласираном ће припасти 30 милиона, док ће трећепласирана репрезентација бити награђена с 26 милиона еура. Освајање четвртог мјеста на Мундијалу у Катару ФИФА ће наградити са 24 милиона еура.

Имајући у виду да су Хрвати већ самим пласманом на Мундијал инкасирали 8,7 милиона еура, јасно је да су већ сада остварили астрономску зараду, а евентуалним пласманом у финале могли би надмашити и зараду са СП-а у Русији када су освајањем другог мјеста инкасирали 26 милиона еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана