Хреља донио побједу Борцу

Дарко Драгичевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Бањалука слави побједу! Фудбалери Борца су у првој утакмици квалификација за Лигу шампиона савладали Егнатију 1:0 а до тријумфа су дошли у судијској надокнади када је погодио Дамир Хреља.

Није Борац бриљирао у овом дуелу, али је најважније да је остварена значајна побједа. Јасно да је новом тиму потребно вријеме да се додатно уигра и привикне на захтјеве такође новог тренера Младена Жижовића. Било је доста грешака у игри а на крају је пресудила чини се ширина у играчком кадру као и боља припремљеност тима.

На старту се осјетила неуиграност у домаћем тиму. Борац је био лош у уводним минутама, дјеловао је неповезано па је шампион Албаније запријетио два пута, а затим се полако ослобађао притиска и успио је да запријети преко Стојана Врањеша у 11.минуту.

Егнатија је дошла да се брани и да покуша да сачува свој гол. Бањалучани су имали прилику у 38.минуту опет након прекида. Највиши у скоку је био Јово Лукић који је послао лопту поред гола. У судијској надокнади првог дијела још једном је покушао Стојан Врањеш чији ударац главом је зауставио голман Шери.

Тренер Младен Жижовић је на полувремену извршио двије измјене које су дале резултат па је Борац заиграо нешто организованије и постао је опаснији по гол ривала. У 58.минуту тренутак за историју, јер је први пут на Градском стадиону употребљен ВАР систем. Судија Даниеле Стефански је на интервенцију из ВАР собре показао директан црвени картон Арбину Зејнулаију због преоштрог старта.

Након тога су домаћи навијачи скандирали Косово - Србија у 69.минуту, па су гости тражили да се меч прекине. Ипак након дуже паузе, прегоора и упозорења спикера дуел је настављен а Борац је кренуо још офанзивније према голу ривала.

Услиједиле су добре прилике и покушаји Себастијана Ерере а затим и Енвера Кулашина, али се резултат није мијењао све до 96. минута.

Сјајну акцију је извео домаћи тим. Ерера је одлично пробио по лијевој страни идеално центрирао на даљу стативу гдје је био Дамир Хреља који је мајсторски погодио и донио велико славље на Градском стадиону.

Борац је наставио притисак а Едисон Ндрека је зарадио други жути картон па су гости остали са два играча мање у финишу. Реванш је за седам дана у Елбасану, гдје ће Бањалучани путовати са минималном предношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана