Храбри Борац из Пеште најавио спектакл у Српској

Дејан Кондић
Храбри Борац из Пеште најавио спектакл у Српској

БУДИМПЕШТА - Фудбалери Борца приказали су сјајну представу у Будимпешти.

Сјајни Бањалучани одиграли су 0:0 против Ференцвароша на "Групам Арени" у првом сусрету плеј-офа квалификација за Лигу Европе, обрадовавши тако преко 500 својих присталица који су их здушно бодрили у Мађарској, али и бројне навијаче у Српској.

"Црвено-плави" су чврсто ушли у меч, у сваки дуел. Одлично парирали "Фрадију".

Два пута су покушали изабраници Младена Жижовића, али су ударци Јуриха Каролине и Јове Лукића завршили ван оквира гола

Најбољу прилику "зелени" су имали у 26. минуту када је након једног корнера са десне стране и помоћне игре Мохамед Абу Фани центрирао, Матс Кностер је надскочио Дину Скорупа, али је Филип Манојловић мајсторском интервенцијом избацио лопту у корнер. 

Солидну шансу домаћи су имали у 32. минуту. Центрирао је Филип Роменс са десне стране, а Барнабас Варга је главом шутирао поред десне стативе голмана Борца Манојловића.

Круна Борчеве сјајне игре у првом дијелу могла се догодити у 42. минуту, Стефан Савић је повукао једну лопту, сјајно шутирао са неких 20-ак метара, али истакао се репрезентативни чувар мреже Мађарске Денеш Дибуш, који је сјајно одбранио.

У посљедњим секундама првог полувремена још једном се на сјајан начин истакао Манојловић одбранивши шут Варге.

Борчев чувар мреже је и у други дио ушао великом одбраном. Тукао је Мохамед Бен Ромдане са ивице казненог простора, али Манојловић је био на висини задатка. 

У 66. минуту Кристофер Закаријасен је покушао из добре позиције, али је био непрецизан и шутирао поред лијеве стативе Манојловићевог гола.

Борчев јунак на голу истакао се и у надокнади времена сјајном одбраном.

Реванш сусрет у Бањалуци на програму је 29. августа у 21.00 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана