Холандска полиција употријебила сузавац да растјера навијаче Ајакса

Танјуг
Холандска полиција употријебила сузавац да растјера навијаче Ајакса

АМСТЕРДАМ – Утакмица амстердамског Ајакса против браниоца титуле, Фејенорда, прекинута је јер су навијачи бацали бакље на терен, а полиција је употријебила сузавац да растера навијаче Ајакса са стадиона.

-Група навијача Ајакса покушала је силом да уђе на стадион Арена након што је утакмица прекинута, што је навело полицију да их растјера сузавцем - написала је амстердамска полиција на платформи Икс (Твитер).

Утакмица је први пут била прекинута у 20. минуту, пошто су навијачи домаћег тима убацивали тврде предмете на терен.

Меч је потом други пут прекинут у 43. минуту због убацивања бакљи на терен од стране навијача Ајакса, а главни судија Сердар Гузубујук је послао играче у свлачионицу.

Утакмица је настављена после прекида од скоро двадесет минута.

Ајакс је губио 3-0 у другом полувремену када је утакмица коначно прекинута, у 56. минуту након што су бакље поново убачене на терен у близини гола.

Неколико сати касније, Ајакс је отпустио спортског директора Свена Мислинтата, који се клубу придружио у мају.

-Различити покушаји да се поврати шира подршка нису довели до жељених резултата и то доводи до немира у клубу и око њега, као и до разочаравајућих наступа - рекао је привремени директор Јан ван Халст.

Клуб из Амстердама који је имао лош почетак сезоне са само једном побједом и пет бодова, заузима 13. место у лиги, а сва три гола против Фејнорда примио је у првом полувремену.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана