Хјумланд: Мислим да знам како ће Срби играти, имају одличног селектора

Танјуг
Хјумланд: Мислим да знам како ће Срби играти, имају одличног селектора

МИНХЕН - Селектор фудбалске репрезентације Данске Каспер Хјулманд рекао је данас да зна како ће играти Србија која има одличног селектора Драгана Стојковића и додао да његова екипа нема ментални склоп да иде на реми.

“Мислим да знам како ће Србија играти, мислим да је очигледан начин на који играју фудбал. Дуже вријеме је тако, имају одличног селектора. Имали су транспарентан стил игре дуже вријеме, контролишу лопту, снажни су. Када су добри, стварно су добри. Тако да знамо тачно какав нам је ривал и какав притисак ћемо имати”, рекао је Хјумланд на конференцији за медије. 

Хјумланд је истакао да се екипа за одлучујући меч у групи Ц, који се игра сутра од 21 час, спрема као и за сваку другу утакмицу. 

“Желимо да на крају утакмице пјевамо и славимо, то је оно што желимо. Знамо да ће нам неријешен резултат бити довољан за даље, али ми ћемо играти меч са жељом да добијемо. Користићемо све прилике да нападнемо. Желимо да дамо гол и, иако ће бити јако тешко, знамо да је то могуће. Ми играмо да бисмо побиједили. Наш ментални склоп је такав да ће неријешен резултат бити недовољан. Не расправљамо о томе, гледамо само како ћемо ми играти. Морамо да покажемо наш идентитет. Биће изједначена утакмица и покушаћемо да дамо што више голова”, додао је Хјумланд.

Селектор Данске је рекао да ће много тога зависити од приступа утакмици. 

“Битан је само наш стил игре. Знамо шта све може да се догоди до краја, посљедњих 10-15 минута ће бити веома битно. Није случајност да је много голова пало у финишу мечева који су се играли на ЕП. Спремни смо за многе сценарије, није једноставно и није лако одговорити на то шта је најбоље. Сви су спремни и жељни да играју, мислим да смо у веома доброј позицији”, истакао је Хјумланд.

На крају су новинари питали Хјумланда да ли је свјестан да би на крају о пласману могли да одлучују жути картони. Уколико Данска и Словенија окончају игру са истим бројем бодова (5, 3 или 2) и истом гол разликом одлука о пласману донијела би се на основу броја жутих картона. 

“Желимо по сваку цијену да избјегнемо жуте картоне. Морамо да играмо, да се боримо и трудимо до самог краја, али морамо да бјежимо од жутих картона. У овом случају ћемо играти са жељом да побиједимо и све се своди на то”, закључио је селектор Данске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана