Хаос у Софији: Велики сукоб навијача и полиције

GS
Foto: Tanjug

СОФИЈА - Више особа је повријеђено у сукобима навијача и бугарске полиције у Софији уочи меча групе Г квалификација за Европско првенство 2024. године између Бугарске и Мађарске, преноси бугарски Спортал.

Навијачи више бугарских клубова окупили су се данас поподне у близини стадиона "Васил Левски" гдје је у 18 часова почео меч између Бугарске и Мађарске, који се игра без публике.
    
Навијачи су у групама кренули ка стадиону, али их је бугарска полиција спријечила да приђу том спортском објекту пошто је поставила кордоне. Око 17.40 часова по централноевропском времену избили су сукоби између навијача и полиције. Навијачи су почели да бацају бакље и тврде предмете на полицију, која је одговорила воденим топовима. Локални медији наводе да има повријеђених на обје стране.

Аутогол у 97. минуту одвео Мађаре на ЕП 2024.

Бугарски навијачи протестују против предсједника ФС Бугарске Борислава Михаилова и траже његову оставку. Бугарски навијачи сматрају да је Михаилов један од главних криваца за лоше резултате бугарске репрезентације.
    
Бугарски Спортал наводи да су протести организовани и испред сједишта Министарства спорта гдје група навијача тражи оставке челника ФС Бугарске.
    
Фудбалери Бугарске се налазе на посљедњем мјесту на табели групе Г квалификација за ЕП 2024. са два бода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана