Халилхоџић: Осјећам се осрамоћено, али да сам сипао воду у вино не бих више био Вахид

Avaz
Халилхоџић: Осјећам се осрамоћено, али да сам сипао воду у вино не бих више био Вахид

Фудбалска репрезентација Марока најпозитивније је изненађење Свјетског првенства у Катару. Мароканци су побјеђивали Белгију, Шпанију и Португал, али им је онда на пут стала Француска. "Лавови са Атласа" ће имати прилику да освоје медаљу, јер ће у суботу играти за бронзу против Хрватске.

Сви хвале Мароканце, селектора Валида Реграгуија, али бројни фудбалски аналитичари и свјетски медији заборављају да је темеље ове репрезентације поставио бх. стручњак Вахид Халилхоџић. Неправедно је запостављен, неправедно је смијењен.

Док сви славе Мароко, најтеже је Халилхоџићу. Ово му је трећи пут да је одвео репрезентацију на Мундијал, а онда да је смијењен пред почетак највећег фудбалског турнира. Прије му се ово десило са Обалом Слоноваче и Јапаном.

Умјесто у Катару, на киши

- Осјећам се осрамоћено. Умјесто да сам у Катару, ја сам овдје на киши. Заиста сам уложио много себе у пројекат током претходне три године и ово је Мундијал који пропуштам, али то је живот - рекао је на почетку разговора Халилхоџиц́ за француски портал "Со Фут".

Популарни Ваха је по доласку на клупу Марока имао задатак обновити репрезентацију јер се након Свјетског првенства у Русији 2018. године од дефанзивца Мехдија Бенатије, Мубарека Бусуфе, Нордина Амрабата...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана