Гвардиола: Пратимо Халанда 24 часа

Агенције
Foto: Танјуг/АП

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола признао је да енглески клуб 24 часа дневно прати нападача Ерлинга Халанда, пошто "грађани" имају захтјеван распоред у свим такмичењима, преносе британски медији.

Халанд је постигао два гола за свој тим на јучерашњем мечу 31. кола портив Лестера (3:1).

Он је ове сезоне постигао 47 голова у свим такмичењима.

- Не знам шта је радио у Дортмунду, али ми га пратимо 24 часа. Имамо невјероватне докторе и физиотерапеуте, они су с њим сваке секунде у дану. Тешко је разумјети зашто потрошите много новца на играча и онда га препустите судбини. Не знам шта раде други клубови - рекао је Гвардиола.

Он је истакао да клуб мора да брине о свим играчима.

- Морамо да бринемо о играчима, јер имамо захтјеван распоред мечева, који се играју свака три, четири дана. Бринемо о храни, одмору, спавању, тренингу... Постоје подаци који говоре да играчи не могу да тренирају дуже од 10-15 минута. Питају ме зашто сам замијенио Халанда на мечу против Лајпцига када је постигао пет голова. Он се повриједио на мечу са Барнлијем па није могао да игра за нас против Ливерпула и за селекцију Норвешке - додао је менаџер Манчестер ситија.

Гвардиола је навео да норвешки репрезентативац проводи доста времена у тренинг центру клуба.

- О Халанду се брину физиотерапеути, пошто доста времена проводи у тренинг центру, доста више него на терену. Данас, у модерном фудбалу, играчи више тренирају иза кулиса него на терену - закључио је Гвардиола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана