Гвардиола открио тајну својих успјеха: "Да би остварио сан мораш да..."

HotSport
Foto: Twitter

Фудбалери Манчестер ситија вечерас од 21 час играју финале Лиге шампиона у Истанбулу на ’Ататурк Арени’ против Интера. Гвардиола је већ два пута освајао ово такмичење са Барселоном 2009. и 2011. године и има једно изгубљено финале са ’грађанима’ 2021. године, када је их поразио Челси.

Стратег Ситија, Пеп Гвардиола рекао је да је сан свих освајање Лиге шампиона.

-Наша жеља, наш сан, свих нас, је освајање Лиге шампиона. Да би могао да оствариш сан, мораш да имаш опсесију њиме“, рекао је Гвардиола новинарима на конференцији за медије у Истанбулу. – започео је.

Додао је да зна колико је ово такмичење важно и да су се трудили да тренирају најбоље што могу.

-Знамо колико је ово такмичење важно, трудили смо се да тренирамо најбоље што можемо, екипа ће морати да одигра максимално свих 90 минута. Ако погледамо историју такмичења, Интер је већи од нас јер има три титуле, али то сад није битно. Сад је време за финале у Истанбулу. – наставио је Шпанац.

А онда је открио у чему је његова тајна.

-Имао сам врхунске играче у тиму, некад Месија, сад Халанда, то је моја тајна. – истакао је кроз осмех Пеп и навео да се не шали.

Дотакао се и о портивнику и истакао да су и дефанзивно и офанзивно јако.

-Много се прича о италијанским клубовим који знају да се бране, а Интер то јако добро зна. Има сјајног голмана, затим ту су Бастони, Ачерби и Дармијан. Офанзивно су такође веома јаки, почевши од Џека, до Лаутара Мартинеза и Корее. Имају способности и знају да буду опасни, нападају те изнутра и знају како да те униште. Сутра ћемо покушати да се бранимо на најбољи могући начин, а онда кад будемо имали лопту мораћемо да је контролишемо на прави начин. – закључио је Гвардиола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана